تاریخ : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025

استاندار آذربایجان شرقی: امروز دیگر دوره سرمایه‌گذاری‌های قارچی نیست

  • کد خبر : 7817
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
استاندار آذربایجان شرقی: امروز دیگر دوره سرمایه‌گذاری‌های قارچی نیست

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امروز دیگر دوره سرمایه‌گذاری‌های قارچی نیست، گفت: یکی از ظرفیت‌های خوب استان برای تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات کشاورزی، توسعه گلخانه‌ها در استان است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی امروز در آیین افتتاح هم‌زمان ۱۰۷ طرح کشاورزی با یک هزار و‌ ۳۳۴ میلیارد تومان اعتبار به مناسبت دهه فجر در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: گلخانه‌ها در مدیریت انرژی و آب برای ما دارای اهمیت حیاتی بوده و هنوز جای کار در استان برای توسعه گلخانه‌ها زیاد است.

وی با قدردانی از سرمایه‌گذاران و دست‌اندرکاران اجرای این طرح‌ها اضافه کرد: ما با جهاد کشاورزی کار زیادی داریم، زیرا جامعه هدف بزرگی دارد و از سوی دیگر باید توجه کنیم که دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره امنیت غذایی و خودکفایی مربوط به حوزه کشاورزی است.

رحمتی تشریح کرد: می‌توانیم با طرح‌های سرمایه‌گذاری ۱۰ یا ۲۰ میلیاردتومانی کشاورزی، گام‌های مهمی در راستای اشتغال آفرینی برداشته، اقدامات اثربخشی انجام داده و همه دست‌اندرکاران نظام اتفاق‌نظر دارند که نسخه نجات کشور در دستان مردم است و کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: دقت در طرح‌های افتتاح شده امروز نشان می‌دهد که بیش از ۸۴ درصد سرمایه‌گذاری انجام شده در آنها توسط مردم و در مناطق کمتر توسعه‌یافته بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی، اقدامات بخش خصوصی جای تقدیر بسیاری دارد؛ زیرا آنان دلشان برای مردم و کشور می‌تپد و من دستشان را می‌بوسم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ما هنوز نتوانسته‌ایم آنچه را که در بخش کشاورزی در اسناد بالادستی و خواسته رهبر بوده، برآورده کنیم، گفت: خودکفایی یا تأمین اقلام خوراکی  از جمله این مسائل در داخل کشور است که علتش واردات نهادهای دامی می‌باشد.

وی افزود: خودکفایی در امنیت غذایی دو دهه است تکرار می‌شود که امیدواریم این راهبرد را اولویت اول خود بدانیم و در پایان دولت مردمی، جهش قابل‌توجهی در استان در این بخش داشته باشیم.

عقب‌ماندگی تاریخی در حوزه کشاورزی داریم 

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که ما یک عقب‌ماندگی تاریخی در حوزه کشاورزی داریم که علل متعددی دارد که برخی از آنها اظهرمن‌الشمس است.

وی افزود: هنوز نتوانسته‌ایم علم و دانش را سر مزرعه ببریم و کشاورزی ما با دانش روز دنیا فاصله دارد که البته پر کردن این خلأ با استفاده از حلقه واسطی به نام شرکت‌های دانش‌بنیان‌شدنی است.

رحمتی اضافه کرد: اگر خواستار رشد کشاورزی هستیم باید به سمت دانش‌پایه شدن پیش رویم تا بازدهی را افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: دانش‌بنیان‌های این استان در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن دارند و کارهایی هم انجام شده، اما سرعت کارها باید افزایش یابد.

بحران مدیریت آب داریم نه بحران آب

نماینده عالی دولت مردمی در آذربایجان شرقی ادامه داد: در بخش کشاورزی ما شاید کمبود آب داشته باشیم، اما بحران آب نداریم، بلکه بحران مدیریت آب در هر دو بخش زراعت و باغبانی داریم؛ امروزه دیگر آبیاری غرقابی در جهان، محلی از اعراب ندارد.

وی تأکید کرد: برای مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی باید کارگروه ویژه‌ای برای بهره‌وری حداکثری از منابع آبی در سازمان جهادکشاورزی استان تشکیل شود.

وی افزود: اگر بتوانیم بهره‌وری و مدیریت آب در بخش کشاورزی را تنها یک درصد هم بالا ببریم، گام بزرگی برداشته‌ایم.

کشاورزی خرد دیگر جوابگو و قابل‌مدیریت نیست

وی با بیان اینکه کشاورزی خرد دیگر جوابگو و قابل‌مدیریت نیست، تشریح کرد: یکی از ظرفیت‌های خوبی که در کشور وجود دارد، شرکت‌های تعاونی کشاورزی برای اصلاح الگوی کشت و کشاورزی در اراضی وسیع است.

وی اضافه کرد: توسعه و سرمایه‌گذاری در چارچوب زنجیره‌های تولید نکته مهم دیگر در حوزه کشاورزی است که اگر دقت نکنیم دیریازود سرمایه‌گذاری‌هایمان دچار مشکل خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امروز دیگر دوره سرمایه‌گذاری‌های قارچی نیست، گفت: یکی از ظرفیت‌های خوب استان برای تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات کشاورزی، توسعه گلخانه‌ها در استان است.

وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی در بخش گلخانه‌ها باید به وضعیت مطلوبی برسد، به‌ویژه اینکه موقعیت جغرافیایی استان ممتاز است.

افتتاح هم‌زمان ۱۰۷ طرح کشاورزی با یک هزار و‌ ۳۳۴ میلیارد تومان اعتبار به مناسبت دهه فجر

در آیینی با حضور استاندار آذربایجان شرقی و در ششمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی ۱۰۷ طرح کشاورزی با حدود یک هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به‌صورت ویدئوکنفرانس افتتاح شد.

از مجموع اعتبارات هزینه شده برای اجرا و تکمیل این تعداد طرح کشاورزی، یک هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است.

با بهره‌برداری از این طرح‌ها برای یک هزار و ۲۶۵ نفر اشتغال مستقیم و برای یک هزار و ۱۹۴ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

در این آیین، فرمانداران و رؤسای جهادکشاورزی شهرستان‌های تبریز، ملکان، سراب و عجب‌شیر گزارشی از طرح‌های آماده افتتاح ارائه کردند.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=7817

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.