مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي از توليد 101 هزار و 500 تن تخممرغ در اين استان در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مسعود رئوف در گفتوگو با خبرنگاران در جهادکشاورزی استان، با اشاره به انتخاب شعار «اتحاد جهاني با تخممرغ» توسط کميسيون بينالمللي تخممرغ، اظهار کرد: روز 9 اکتبر (18مهرماه) به عنوان روز جهاني تخممرغ نامگذاري شده است تا به ترويج خواص اين ماده غذايي پروتئيني و اهميت آن در تغذيه سالم خانوادهها، به ويژه در سنين کودکي و نوجواني، پرداخته شود. وي بيان کرد: استان آذربايجان شرقي با 204 واحد فعال مرغ تخمگذار و ظرفيت 11 ميليون و 389 هزار قطعه مرغ، رتبه سوم توليد تخممرغ در کشور را دارد و 10 درصد از توليد کل کشور را به خود اختصاص داده است. همچنين، ضمن تامين کل تخم مرغ مورد نياز مصرفي در داخل استان ، بخشي از تخم مرغ توليدي به ساير استانها و کشورهاي همجوار صادر ميشود.رئوف با بيان اينکه سرانه مصرف تخممرغ در استان حدود 14کيلوگرم است ادامه داد: تخممرغ به عنوان يک منبع مهم غذايي براي تمامي اقشار جامعه از کشورهاي فقير تا توسعه يافته، نشاندهنده ارزش غذايي بالاي اين محصول در کنار قيمت پايين آن است.
وي تصريح کرد: 18 مهرماه، فرصتي است تا آگاهي جامعه جهاني از تخممرغ به عنوان يک منبع مغذي و مقرون به صرفه افزايش يابد. تخممرغ حاوي 13 نوع ويتامين و مواد معدني ضروري است. رئوف به خواص بينظير تخممرغ اشاره کرد و افزود: اين ماده غذايي با ارزش، ميتواند به کاهش سوء تغذيه و تأمين نيازهاي تغذيهاي در بسياري از نقاط جهان کمک کند. تخممرغ منبع غني از اسيدهاي آمينه ضروري، اسيدهاي چرب و املاح سودمند بوده و يک عدد تخممرغ معادل 120 گرم شير و يا 50 گرم گوشت بدون چربي انرژي توليد ميکند. مصرف تخممرغ در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شيرده، ورزشکاران و تمامي بزرگسالان سالم، به ويژه در دوران پس از بيماري، توصيه ميشود. وي افزود: مصرف يک تخممرغ در روز براي افراد سالم توصيه ميشود و مصرف 1.5 عدد تخممرغ در روز نيز مشکلي ايجاد نميکند. در افراد داراي بيماريهايي مانند ديابت، فشار خون بالا و بيماران قلبي عروقي، مصرف تخممرغ تا حدود سه عدد در هفته پيشنهاد ميشود. کلسترولي که بر اثر خوردن تخممرغ در بدن توليد ميشود، از نوع کلسترول خوب است. تخممرغ حاوي طيف وسيعي از مواد مغذي از جمله پروتئين، اسيدهاي چرب امگا 3 و 6، کلسترول، ويتامين A، ويتامين D، ويتامين E، ويتامينهاي گروه ب(ب کمپلکس)، کلسيم، منيزيم، گوگرد، فسفر، روي، سلنيوم و آهن است. پروتئين و اسيدهاي آمينه موجود در تخممرغ، با کيفيتترين نوع پروتئين در بين تمام مواد غذايي به حساب ميآيد و به دليل ارزش بالاي بيولوژيکي آن، کيفيت ساير پروتئينها را نسبت به آن ميسنجند.مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان تاکيد کرد: بخش اصلي سفيده تخممرغ، پروتئين و اسيدهاي آمينه است و به همين جهت، سفيده تخممرغ يکي از مواد غذايي محبوب در بين ورزشکاران است و بسياري از پودرهاي پروتئين از سفيده تخممرغ تهيه ميشوند. زرده تخممرغ نيز علاوه بر پروتئين، حاوي کلسترول، ويتامينها و مواد معدني فراوان است. هر سال در 9 اکتبر، روز جهاني تخممرغ جشن گرفته ميشود. اين رويداد براي اولين بار در سال ۱۹۹۶ توسط “کميسيون بينالمللي تخممرغ” (International Egg Commission) آغاز شد تا آگاهي عمومي در مورد اهميت تغذيهاي و نقش اقتصادي تخممرغ افزايش يابد. تخممرغ به دليل ارزان و در دسترس بودن، منبعي اساسي براي کاهش سوءتغذيه و تأمين نيازهاي تغذيهاي در بسياري از نقاط جهان است. بنابراين، تخصيص يک روز جهاني براي اين ماده غذايي پرخاصيت نشاندهنده اهميت آن در تأمين نيازهاي اوليه انسانها است.