تاریخ : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024

تولید ۷۰ هزار کالای انحصاری در آذربایجان شرقی/ فعالیت ۶۳۰ معدن در استان

  • کد خبر : 23237
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
تولید ۷۰ هزار کالای انحصاری در آذربایجان شرقی/ فعالیت ۶۳۰ معدن در استان

نصر: مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به ثبت ۷۰ هزار شناسه کالای انحصاری در سامانه جامع تجارت اشاره کرد و گفت: این شناسه ها به طور خاص به محصولات تولیدی استان تعلق دارند و مزیت اصلی شناسنامه دار کردن کالا، پاسخگویی به نیاز کشور و تسهیل فروش در بازار است.

به گزارش نصر، عبدالحمید سرتیپی با حضور در تحریریه آژانس خبری تحلیلی نصر به تشریح عملکرد اداره کل صنعت، معدن تجارت آذربایجان شرقی پرداخت و تاریخچه ای از تجارت قدسم در این منطقه را یادآور شد.
وی با اشاره به اهمیت آذربایجان شرقی به عنوان تنها منطق های که به واسطه جاده ابریشم به اروپا دسترسی داشت، گفت: تجارت در جاده ابریشم سابقه ای طولانی دارد و قدمت این استان در تجارت مزیتی بر صنعتی شدن نسبت به دیگر استان ها بود.مدیر کل صنعت،معدن و تجارت استان با بیان اینکه بر اساس آمار وزارت صمت، آذربایجان شرقی در میان پنج استان اول کشور قرار دارد و از نظر میزان سرمایه گذاری در رتبه ششم قرار دارد، افزود: در حال حاضر ۴۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارای پروانه بهره برداری در این استان فعال هستند و ۲۴۰۰ واحد در سامانه جامع تجارت ثبت شده اند که ۶۰ درصد آنها شناسه محصولات و کالاها را دارند.
در ادامه، سرتیپی به ظرفیت های تولیدی استان اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی دارای ۱۵۵۰۰ شناسه کالا در تولید لوازم خودرو و ۱۰ هزار شناسه برای قطعات لوازم خانگی است و ثبت تمامی کالاهای تولیدی و شناسنامه دار کردن واحدهای تولیدی از برنامه های اصلی این اداره کل به شمار می رود.
وی به اهمیت ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت اشاره کرد و ادامه داد: اگر واحد تولیدی سه ماه آمار تولید خود را در سامانه ثبت نکند، به عنوان واحد تعطیل شناخته خواهد شد و این اقدام به منظور شناسایی ظرفیت های تولیدی و صادراتی و همچنین نیازهای بازار صورت می گیرد.سرتیپی به ثبت ۷۰ هزار شناسه کالای انحصاری در سامانه جامع تجارت اشاره کرد و گفت: این شناسه ها به طور خاص به محصولات تولیدی استان تعلق دارند و مزیت اصلی شناسنامه دار کردن کالا، پاسخگویی به نیاز کشور و تسهیل فروش در بازار است.
وی اضافه کرد: ایجاد یک پایگاه داده جامع از تولید تا فروش به درک بهتر اتفاقات بازار کمک می کند و بر اهمیت توسعه یافتگی با استفاده از روش های مرسوم جهانی می افزاید که در ۵ ماه آینده، تمامی واحدهای تولیدی ثبت شده و محصولات آنها دارای شناسنامه خواهند بود.
این مقام مسئول همچنین به چشم انداز اداره کل صنعت استان در راستای حمایت از دانش بنیان و اقتصاد صادرات محور اشاره کرد و گفت: رقابت در سطح جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید واحدهای صنعتی با قابلیت صادرات راه اندازی شوند تا کالاها از نظر کیفی توان رقابت داشته باشند.
وی جذب سرمایه گذار را یکی از مسائل کلیدی دانست و بر لزوم ایجاد بسترها و زیرساخت های ساده و شفاف برای جذب سرمایه گذاران تأکید کرد و در ادامه با انتقاد از رتبه ۲۷ استان در جذب سرمایه گذاری گفت: این رتبه قابل باور نیست، چرا که واحدهای صنعتی قدرتمندی در استان وجود دارند.وی همچنین به ضرورت توسعه اقتصادی بر محور جذب هلدینگ های بزرگ داخلی برای سرمایه گذاری در تبریز اشاره کرد و گفت: باید بستر لازم برای حضور این سرمایه گذاران فراهم شود تا استان بتواند از ظرفیت های خود بهره برداری کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان به سرمایه گذاری ایمیدرو در صنعت فولاد میانه در آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: این پروژه نشان دهنده عزم جدی برای توسعه این بخش در استان است.
وی در ادامه به اهمیت آمایش سرزمین و حفاظت از منابع آب و خاک در سطح جهانی پرداخت و اظهار کرد: باید توجه بیشتری به صدور مجوزهای برخی صنایع شود، به ویژه در مناطقی که شرایط طبیعی مناسب تری برای راه اندازی این صنایع دارند، بررسی های منطقه ای نشان می دهد که برخی صنایع باید در استان های پرآبتر راه اندازی شوند، در حالی که آذربایجان منطقه ای خشک و کوهستانی است.
وی همچنین بر لزوم استفاده از تکنولوژی های مدرن برای کاهش مصرف انرژی در واحدهای صنعتی تأکید کرد و افزود: این امر به ما کمک می کند تا در آینده با مشکلات کمتری مواجه شویم و از واحدهای دانش بنیان و صادرات محور حمایت قاطع داشته باشیم.
مدیر کل به ظرفیت های بالای معادن استان اشاره کرد و گفت: معادن و صنایع معدنی با توجه به شرایط موجود، پر سودترین بخش اقتصادی استان هستند، آذربایجان شرقی دارای ۶۳۰ معدن است که ۸ درصد آنها فلزی هستند و ۶۸ درصد از این معادن فعالاند.
سرتیپی درباره مجوزهای صادر شده ویژه معادن، اشاره کرد: بیش از ۵۰ درصد مجوزها برای کشف معادن فلزی است و در برخی شهرستان ها ۵۰ محدوده فلزی وجود دارد. بزرگترین معادن دنیا در چین و آمریکا واقع شدهاند و ما باید به بهسازی و کاهش آسیبپذیری معادن توجه کنیم.»
وی همچنین به کذب بودن برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه اشاره کرد و تصریح کرد: این ادعا که مجوزی برای برداشت لیتیوم صادر شده، کذب است.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=23237

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.