تاریخ : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025

«جنوار داغی»‌ بلندترین قله آذربایجان شرقی است

  • کد خبر : 1324
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸
«جنوار داغی»‌ بلندترین قله آذربایجان شرقی است

تبریز- فرماندار شهرستان سراب به مطالب منتشر شده نسبت به «جَنوار داغی»‌ واکنش نشان داد و گفت: این کوه از طرح سیمرغ هیچوقت خارج نخواهد شد.

علی جهانی صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مصاحبه روز گذشته رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی با خبرگزاری مهر خلاف واقع است، افزود: جَنوار داغی بلندترین قله استان با اختلاف ۲۰۰ متری از کمال داغی محسوب می‌شود و بصورت مشترک با کمال داغی تا تکمیل زیرساخت‌ها در طرح سیمرغ قرار گرفتند و بعد از اتمام زیر ساخت‌ها تنها قله در استان برای طرح سیمرغ خواهد بود.

فرماندار شهرستان سراب عنوان کرد: نه تنها قله جَنوار داغی از طرح سیمرغ خارج نخواهد شد بلکه اقدامات لازم و مفید جهت بهبود و ارتقای زیرساخت‌های آن صورت گرفته شده است تا زمان تکمیل زیرساخت‌ها با کمال داغی بصورت مشترک در طرح سیمرغ خواهد بود.

جهانی یادآور شد: جهت تکمیل و ارتقای زیر ساخت‌های قله جَنوار داغی هم اکنون خانه کوهنورد به ارزش ۴٠/٠٠٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال با مشارکت بخش خصوصی احداث شده است که پنجشنبه هفته جاری خانه کوهنورد جَنوار داغی با حضور ریاست فدراسیون کوهنوردی و مسئولین کمیته‌های مختلف کوهنوردی فدراسیون و همچنین کوهنوردان مطرح کشور مسئولان استانی و شهرستانی و ورزشی افتتاح خواهد شد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با بیان اینکه احداث این خانه کوهنورد و تکمیل زیرساخت‌های آن می‌تواند درآمد خوبی برای روستاهای اطراف این قله داشته باشد، اعلام داشت: اینطور نیست که ما از حق و حقوق مردم شهرستان مان چشم پوشی نمائیم و در جهت رسیدن به مطالبات قانونی مردم از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

رئیس شورای تأمین شهرستان سراب با بیان اینکه طی تماس تلفنی که با رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور داشتم، ایشان مجدداً تاکید کردند قله جَنوار داغی بلندترین قله استان آذربایجان شرقی بوده و قرار گرفتن این قله در طرح سیمرغ قانونی است.

فرماندار سراب با تاکید بر توسعه صنعت توریسم در این شهرستان افزود: با توجه به قرار گرفتن موقعیت جغرافیایی جانور داغی در دهستان صائین، استفاده از طبیعت گردشگری و وجود سنگ نبشته اورارتویی نشتبان (نشت اوغلی) و سنگ افراشته‌های قیخ قیزلار برای کوهنوردان از دیگر مزایای گردشگری در این منطقه بکر کوهستانی است.

جهانی با بیان اینکه شهرستان سراب در تولید ماهی رتبه نخست استانی را داراست افزود: وجود مراکز و سدهای پرورش و سفره خانه سنتی برای پذیرایی از مسافرین در روستاهای ایده لو و کلانتر از توابع این دهستان میعادگاه مسافرین و گردشگران نوروزی و تابستانی است.

وی ادامه داد: اجرای طرح سیمرغ در جَنوار داغی علاوه بر جذب توریسم می‌تواند در معیشت و در آمد اهالی روستای های نزدیک از جمله روستای حیدر آباد و عشایر ساکن در دامنه ارتفاعات سبلان تأثیر گذار باشد.

جهانی گفت: شهرستان سراب با دارا بودن بیشترین جمعیت دامی استان قطب تولید لبنیات شمالغرب کشور محسوب می‌شود و گردشگران و کوهنوردان این مسیر ضمن بهره مندی از طعم لذیذ لبنیات سنتی و ارگانیک منطقه با انواع صنایع دستی روستاها نیز آشنا می‌شوند.

فرماندار سراب با اشاره به موفقیت‌های هیئت کوهنوردی سراب گفت: سالانه هزاران نفر از کوهنوردان سراسر کشور خصوصاً شمالغرب کشور به قصد استفاده از آب‌های گرم معدنی و طبیعت بکر مناطق کوهستانی بزقوش و سبلان به شهرستان سراب مسافرت می‌کنند.

جهانی با اشاره به سابقه برگزاری صعود سراسری سالانه بزقوش در بهمن ماه هر سال که بمناسبت قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز برگزار می‌شود افزود: ملی پوشان هیمالیانورد این شهرستان که از ظرفیت‌های ورزشی کشور و آذربایجان شرقی در این رشته ورزشی‌اند همیشه میزبان دیگر کوهنوردان از اقصی نقاط کشور هستند.

فرماندار سراب با اشاره به کم لطفی رئیس هیأت کوهنوردی استان در مورد نادیده گرفتن ظرفیت‌های مذکور در شهرستان سراب گفت: جَنوار داغی قبل از اجرایی شدن طرح سیمرغ هم پذیرای کوهنوردان بود و نمی‌توان با سلایق و تفاسیر شخصی و بهانه‌های زیست محیطی و یا ربط دادن به دیگر طرح‌های شکست خورده با عنوان اسطبل و طویله مانع پیشرفت ورزش کوهنوردی کشور و توسعه گردشگری و اقتصادی در شهرستان مهمان نواز و مهمان پذیر سراب شد.

وی با قدردانی از تلاش خیرین ورزشی در احداث خانه کوهنورد در جَنوار داغی گفت: در صورتی که در اجرای این طرح ملی مشکلی هم پیش بیاید مسئولین خود شهرستان سراب توانایی حل آن را دارند.

نماینده دولت سیزدهم در سراب تاکید کرد: نشر متون نسنجیده خبری نمی‌تواند مانع پیشرفت و توسعه این شهرستان در ورزش کوهنوردی و صنعت گردشگری باشد.

گفتنی است، هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی بنا بدلایلی خواستار حذف نام قله جنوار داغی از طرح سیمرغ هستند.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=1324

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.