تاریخ : سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 10 September , 2024

هفت هزار میلیارد ریال مالیات مس سونگون به خزانه آذربایجان شرقی واریز شد

  • کد خبر : 2613
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
هفت هزار میلیارد ریال مالیات مس سونگون به خزانه آذربایجان شرقی واریز شد

تبریز- ایرنا- مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان “شمسا” گفت: تاکنون هفت هزار میلیارد ریال مالیات به خرانه استان واریز شده و ۳۰ هزار میلیارد ریال نیز در دست اقدام است.

معبود عباس زاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه از ابتدای تاسیس مس سونگون، ریالی عاید استان نشده بود، اظهار کرد: مس سونگون بزرگ ترین بنگاه اقتصادی شمال غرب کشور است و هر اندازه بزرگ تر شود منافع آن برای آذربایجان شرقی و منطقه بیشتر می شود.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاری هزاران میلیارد ریالی این شرکت در آذربایجان شرقی، تحول زاست و بسیاری از حوزه ها را در برمی گیرد از اشتغال گرفته تا مسئولیت های اجتماعی، همه و همه متحول می شود.

عباس زاده به برگزاری مستمر جلسات هیات مدیره شرکت مس سونگون آذربایجان اشاره کرد و گفت: این شرکت تابع قوانین تجارت بود و زیرساخت ها و حساب های بانکی آن نیز به اندازه تولید شرکت به استان منتقل شده است و موضوع انتقال دارایی ها نیز پس از ارزش گذاری، به استان انتقال داده می شود.

وی به طرح های توسعه این شرکت اشاره کرد و افزود: یکی از طرح ها، پروژه هیپ لیچینگ بود که ابهامات زیادی ایجاد کرده بود که خوشبختانه تمام شد و نخستین مس کاتد صنعت مس آذربایجان تولید و تاکنون ۵۰۰ تن مس کاتد از این طریق تولید شده و در بورش کالا به فروش رفته است.

عباس زاده طرح انتقال آب صنعتی از «حاجیلار چای» به سونگون را از دیگر طرح های توسعه ای در این شرکت برشمرد و گفت: با اجرای این طرح ۱۰ میلیون مترمکعب آب به مس سونگون انتقال یافته است و اگر این انتقال انجام نمی شد مس سونگون به دلیل قطع آب، تعطیل می شد.

وی ادامه داد: فاز سه مس سونگون که همان واحد تلغیظ است و ۲۱ میلیون تن ظرفیت دارد نزدیک به ۲۰ درصد پیشرفت دارد و فاز چهار نیز به مناقصه رفته و برای هرکدام از این فازها از زیرساخت تا تولید، یک میلیون دلار سرمایه گذاری می شود.فاز سه مس سونگون که همان واحد تلغیظ است و ۲۱ میلیون تن ظرفیت دارد نزدیک به ۲۰ درصد پیشرفت دارد و فاز چهار نیز به مناقصه رفته و برای هرکدام از این فازها از زیرساخت تا تولید، یک میلیون دلار سرمایه گذاری می شود.

عباس زاده افزود: فاز یک تولید کاتد مس بالای ۳۱ درصد پیشرفت دارد و با ۲۰۰ هزار تن بزرگ ترین کارخانه تولید کاتد کشور است، این فاز ۲۴۵ هزار تن آند ۲۰۰ هزار تن کاتد، ۵۰ هزار تن سرباره و یکهزار کیلو طلا و نقره دارد و فاز ۲ نیز در حال مناقصه است.

وی با بیان اینکه برای پیشبرد مراحل توسعه ای شرکت به ۳۵ میلیون تن آب نیاز داریم گفت: برای ۳۷ میلیون تن مجوز داریم که از طریق بازیافت آن را تامین می کنیم و در همین راستا، بازیافت فاضلاب شهرهای مرند، اهر و ورزقان را برنده شده ایم و در واقع به آب ستارخان و حاجیلار بسنده نکردیم.

وی بیان کرد: در مورد تامین برق نیز بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی کشور در حاجیلار با ۲۱۰ میلیون یورو سرمایه گذاری را شروع و برخی مشکلات پیش آمده در این زمینه را برطرف کردیم.

عباس زاده همچنین به طرح های این شرکت در قالب مسئولیت های اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: اجرایفاضلاب ورزقان و خاروانا که نزدیک به ۱۵ درصد درد پیشرفت دارد و همچنین کمپ فرهنگی ورزشی با ۱۶هزار میلیارد ریال که از ۲۳ درصد پیشرفت برخوردار است از جمله این طرح هاست.

وی ادامه داد: همچنین پروژه قطعه رفت خواجه ورزقان نیز از همین محل تمام شده و قطعه برگشت هم در حال اتمام است و سعی می کنیم تا اردیبهشت سال آینده این طرح را به مردم تحویل دهیم.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=2613

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.