ایسنا/آذربایجان شرقی شهردار تبریز از احداث ۱۰ باغ میوه ارگانیک با عرضه مستقیم محصولات تا پایان اردیبهشتماه خبر داد.
یعقوب هوشیار در نخستین جلسه برنامهریزی برای تحقق اهداف « تبریز پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی» با اشاره به چالشهای زیست محیطی موجود در شهر تبریز گفت: امسال باید اقدامات جدی در راستای کاهش پسماند، بهبود حملونقل و ارتقاء سلامت عمومی انجام شود.
وی با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی شهر با اهمال کاری در سالهای قبل به مراحل حساس رسیده است، تاکید کرد: افزایش سرطان و ناهنجاریهای اجتماعی در تبریز از جمله مسائل جدی است که باید هر چه سریعتر به آنها رسیدگی شود.
وی همچنین با اشاره به آمار گردشگری استان در تعطیلات نوروزی، افزود: از ۲۷ اسفند تا ۱۵ فروردین، ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر از استان آذربایجان شرقی بازدید کردهاند که ۸۰ درصد این بازدیدها مربوط به تبریز بوده است که این امر نشانگر پتانسیل بزرگ تبریز در جذب گردشگر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات اساسی در حوزه پسماند اشاره کرد و گفت: کاهش ۶۰ درصدی دفن زباله و حذف لندفیلهای قدیمی تا پایان سال هدفگذاری شده است.
شهردار تبریز همچنین از برنامههای شهرداری در حوزه حملونقل و سلامت خبر داد و گفت: توسعه خط دوم مترو، افزایش ظرفیت مسافرگیری خط اول مترو ، نصب دوربینهای نظارتی در سطح شهر و اجرای نوبتدهی الکترونیک در مراکز درمانی از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. همچنین، راهاندازی «زنگ سلامت» در ۳۰۰ مدرسه دولتی به منظور ارتقاء آگاهی عمومی در خصوص مسائل بهداشتی در دستور کار است.
وی در ادامه از پروژههای کلان زیستمحیطی در دست اجرا نظیر احداث بزرگترین مرکز گل و گیاه و گلخانههای پیشرفته تا شهریور ماه و راهاندازی نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه در ائلگلی تا مرداد ماه خبر داد.
هوشیار با تأکید بر لزوم همکاریهای فرابخشی اظهار کرد: شهرداری، بخش خصوصی، ادارات دولتی، ان جی او ها و مراکز علمی باید در کنار هم بهمنظور اجرایی کردن برنامههای زیستمحیطی همکاری کنند. بهعلاوه، باید از حمایتهای مالی بینالمللی برای انجام پروژههای زیستمحیطی بهرهبرداری کنیم.
تبریز باید بهعنوان الگویی برای مدیریت پایدار محیط زیست شناخته شود
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تبریز باید به عنوان الگویی برای مدیریت پایدار محیط زیست در سطح آسیا شناخته شود و تمامی نهادهای مرتبط باید در این راستا همکاری کنند.
احد صادقی در جلسه نخست برنامهریزی برای تحقق اهداف «پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی» با اشاره به اهمیت موضوع پسماند و آلودگیهای زیستمحیطی، اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف پایتخت محیط زیست، ما به اقداماتی عملی و کاربردی نیاز داریم که تأثیر فوری بر محیط زیست و کیفیت زندگی شهروندان داشته باشد. کاهش پسماند و بهبود کیفیت هوا از اولویتهای اصلی ما خواهد بود.
وی افزود: اینکه تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی انتخاب شده در سایه اقدامات سه سال اخیر بوده است که باید تداوم داشته باشد.
وی همچنین از ضرورت همکاری میان تمامی ارگانهای دولتی، شهرداری و بخش خصوصی در راستای تحقق اهداف زیستمحیطی صحبت کرد و گفت: همکاری میان بخشهای مختلف، از جمله بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد میتواند ما را در دستیابی به اهداف محیط زیستی یاری کند. در این راستا، استفاده از دانش علمی و تکنولوژیهای نوین برای مدیریت بهتر منابع طبیعی ضروری است.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز همچنین از اقدامات شهرداری در حوزه فضای سبز و پسماند حمایت کرده و اضافه کرد: این پروژهها باید بهصورت مستمر و با نظارت دقیق اجرا شوند تا تبریز در مسیر بهبود وضعیت زیستمحیطی قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی در پایان بر تعیین برنامه سالانه شهرداری تبریز در زمینه محیط زیست تاکید کرد و گفت: باید تا پایان سال برنامههای عملیاتی زیست محیطی مدیریت شهری مشخص و به مجموعه شهرداری ابلاغ شود.