مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت:در حوزه تولید دانش طب سنتی مطابق گزارش سایمگو طی 4 سال گذشته پس از چین، آمریکا و هند رتبه چهارم را داریم.
گروه سلامت خبرگزاری فارس:طب سنتی ایران از قدمتی بیش از هزار سال برخوردار است و متون علمی این طب که برگرفته از طب ابوعلی سیناست چند صد سال است که در مجامع علمی جهان مورد استفاده قرار می گیرد.طب سنتی ایرانی با نگاه به کلیت طبع و مزاج بدن، روی تمام بیماریهایی که فرد ممکن است بگیرد، اثر میگذارد. در این نوع پزشکی، نگاه کل نگری وجود دارد که بیمار بتواند بعد از دریافت توصیههای پزشکی، بیماری خودش را برای همیشه درمان کند. تفاوت طب سنتی ایرانی و پزشکی مدرن در همین نکته خلاصه میشود که تمرکز این پزشکی روی از بین بردن منشأ و ریشه بیماری است. در حالیکه پزشکی مدرن، روی از بین بردن نشانههای بیماری تمرکز دارد.
آرمان زرگران، دانشیار داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان رئیس سمپوزیوم در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، از برگزاری سمپوزیوم بینالمللی چشمانداز سیاستگذاری، قانونگذاری و تنظیم مقررات طبهای سنتی و مکمل به میزبانی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، 30 آبان الی 3 آذرماه 1403 در محل هتل قلب بیمارستان قلب شهید رجایی خبر داد و گفت: موضوع ادغام خدمات طب سنتی در نظام سلامت مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت است و قطعا مولفه مهمی برای ارتقای سلامت به شمار می رود. وی ادامه داد: اما این ادغام با چالش هایی نیز در کشورهای مختلف همراه است. در این راستا کشورهای مختلف برای حل این چالش ها و ادغام خدمات طب سنتی در نظام سلامت تجارب مختلف و ارزشمندی دارند. زرگران تصریح کرد:به همین دلیل بنا است سمپوزیومی را تشکیل دهیم تا به میزبانی ایران، به عنولن یکی از کشورهای پیشرو در طب سنتی دارای طب ایرانی به عنوان یکی از کهن ترین طب های سنتی، فضایی ایجاد شود که که اساتید برجسته این حوزه، مسئولین ساختارهای علمی و اجرایی طب سنتی و مقامات اجرایی وزارت های بهداشت کشورهای مختلف از سراسر دنیا در کنار یکدیگر قرار گیرند و اطلاعات و تجارب خود را در این راستا با هم به اشتراک بگذارند. وی از حضور دکتر سانگچول کیم، رئیس واحد طب سنتی، مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت به عنوان بالاترین مقام این سازمان در حوزه طب سنتی در این نشست خبر داد.
مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این سمپوزیوم در سه حیطه سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات برگزار می شود و در واقع هدف از برگزاری آن انتقال تجربه و استفاده از این تجارب برای به کار گیری هرچه بهتر طب سنتی در کشور است.زرگران ابراز کرد: در نگاه ملی، پیش بینی این است که مسئولان وزارت بهداشت در پنل های مختلف شرکت کنند و تجارت کشورهای مختلف را رصد کرده و نتیجه را تبدیل به سند کنند تا مسیر حل چالش های ادغام را کوتاه کرده و به نتیجه مطلوب برسیم.
زرگران با تاکید بر اینکه در حوزه تولید دانش طب سنتی مطابق گزارش سایمگو طی 4 سال گذشته پس از چین، آمریکا و هند رتبه چهارم را داریم، خاطرنشان کرد: برای اینکه در این بخش جایگاه بهتری داشته و آن را حفظ کنیم باید بتوانیم جزء بازی گردان های این حوزه در نگاه بین المللی باشیم. مشاور دقتر طب ایرانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر طی فعالیت های جدی و مشارکت های بین المللی، از منظر سازمان جهانی بهداشت یکی از اعضای فعال و همکار در پروژه های بین المللی بوده ایم و حضور رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت در این برنامه بین المللی موید این است که ما در ان بخش حرف های زیادی برای گفتن در منطقه و جهان داریم. وی افزود: در این سمپوزیوم میهمانانی از کره جنوبی، تایلند، چین، هند، اندونزی، امارات متحده عربی، افریقای جنوبی، کنیا، اتریش، یونان، ایالات متحده و برزیل حضور دارند که از 30 آبان آغاز و تا سه آذر ماه ادامه خواهد داشت.
زرگران افزود: سمپوزیوم بینالمللی چشمانداز قانونگذاری و سیاستگذاری طبهای سنتی و مکمل از ۳۰ آبان تا ۳ آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت به میزبانی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت برگزار میشود و دبیرخانه آن در معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر است.