کارشناس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به ورود سامانه بارشی از روز سه شنبه به جو استان، گفت: فعالیت این سامانه موجب بارش برف در نواحی سردسیر و بارش باران در نواحی گرمسیر استان می شود.
وی اظهار کرد: با توجه به پیش بینی بارش برف، کولاک و مه در نواحی سردسیر، مناطق کوهستانی و گردنه های استان، مسافران و رانندگان از انجام سفرهای غیرضروری به این نواحی خودداری کرده و در صورت ضرورت پوشاک گرم به همراه داشته و خودروهای خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنند.
کارشناس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: امروز جو استان پایدار و آسمان صاف تا قسمتی ابری خواهد بود و از بعد از ظهر در منطقه ارسباران و شهرهای کلیبر، خداآفرین و هوراند شاهد افزایش ابر همراه با وزش باد ملایم تا متوسط و در ترتفاعات پدیده مه خواهیم شد.
نریمان، با بیان اینکه در این بازه زمانی تغییرات دمایی محسوسی در آذربایجان شرقی روی نمی دهد، ادامه داد: امروز با توجه به پایداری جو، غلظت آلاینده های جوی به ویژه در شهرهای تبریز، مراغه، سراب، شبستر، بستان آباد و چاراویماق افزایش می یابد.
وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته سراب با دمای منفی چهار درجه سانتی گراد به عنوان سردترین و عجبشیر با دمای مثبت ۱۷ درجه سانتی گراد گرمترین شهر استان ثبت شدند.
کارشناس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: دمای تبریز در این بازه زمانی در گرمترین زمان به ۱۴ درجه و در سردترین زمان به سه درجه سانتیگراد بالای صفر رسید.
نریمان، افزود: دمای فعلی ( ساعت ۹ صبح ) تبریز سه درجه سانتیگراد بالای صفر است که نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه کاهش یافته است.
به گزارش نصر، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.