نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی با بیان اینکه عمده تجارت ایران با کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان است، گفت: بزرگترین رقیب تجاری ایران در منطقه، کشور ترکیه است.
وی با بیان اینکه عمده تجارت ایران با کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان است، گفت: بزرگترین رقیب تجاری ایران در منطقه، کشور ترکیه است، که هم از نظر میزان صادرات و هم GDP افزایش چشمگیری داشته است، در حالی که این آمار در ایران نسبت به سالهای قبل رشد چندانی نداشته است.
نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی، تأکید کرد: آذربایجانشرقی در زمینه لوازم خانگی دارای پتانسیل ویژهای است، اما کشور ترکیه به عنوان رقیب اصلی ما در منطقه در این زمینه، از سال 2019 تا 2021، صادراتش شش برابر شده است، بهخصوص شاهد هستیم که ترکیه طی سالهای اخیر جای ایران را در کشور عراق گرفته است و بازارها یکی پس از دیگری از دست ما خارج میشود.
روایی با بیان این مطلب بر لزوم ورود میزهای تجاری پس از احصاء مشکلات، به فاز عملیاتی تاکید کرد.
در ادامه، سید یوسف حسینی، رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه، با اشاره به پتانسیل ویژه فعالان اقتصادی استان گفت: ما در آذربایجانشرقی تمام امکانات موجود برای تجارت خوب را در اختیار داریم، اما به دلیل تحریمها، مشکلات دیپلماتیک، قوانین دست و پاگیر و بخشنامههای متنوع، عملا نمیتوانیم از ظرفیتهای موجود بهره بگیریم.
وی گفت: بخش خصوصی همانند آب زلال است و اگر دولت اجازه دهد، به راحتی میتواند راه خود را باز کند.
رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اهمیت حضور در نمایشگاههای بینالمللی از سازمان توسعه تجارت خواست تا مسیر را برای شرکت تجار ایرانی در نمایشگاههای خارجی هموار کند.