خط یک متروی تبریز در حالی به گفته مسؤولان و با برگزاری مراسم افتتاح رسمی پس از ۲۱ سال امسال به بهرهبرداری رسیده که معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی از نواقص در این خط خبر میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، خط یک متروی تبریز به طول ۱۷.۲ کیلومتر با ۱۸ ایستگاه از میدان ائل گولی آغاز واز طریق بلوار شهید باکری و ۲۹ بهمن، خیابان امام خمینی، میدان کهن (محققی سابق)، باغ گلستان (قونقا) و خیابان خیام به کوی لاله ختم می شود که فاز نخست این خط از ایستگاه ائل گولی تا ایستگاه استاد شهریار در شهریور ۱۳۹۴، فاز دوم از ایستگاه استاد شهریار تا ایستگاه میدان ساعت با یک ایستگاه عبوری در میدان قطب در سال ۱۳۹۵ به بهرهبرداری و پاییز ۱۳۹۸ نیز ریلگذاری کل خط یک تا پایانه لاله به اتمام رسید و بهمن ماه ۱۳۹۸ همزمان با سالروز قیام تاریخی ۲۹ بهمن مردم تبریز فاز سوم خط یک نیز با چند ایستگاه عبوری از ایستگاه میدان کهن تا ایستگاه نور در شهرک نور لاله مورد بهره برداری قرار گرفت.
ناقص بودن سیگنالینگ متروی تبریز
خط یک متروی تبریز در حالی به گفته مسئولان و با برگزاری مراسم افتتاح رسمی پس از ۲۱ سال امسال به بهرهبرداری رسیده که معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی از نواقص در این خط خبر میدهد.
جبار علی ذاکری در یکصد و شصت و هشتمین جلسه شورای شهر تبریز با بیان اینکه خط یک مترو تبریز از لحاظ اجرای پروژه های عمرانی احداث مسیر عملیاتی شده است، خاطر نشان کرد: در این خط بحث سرفاصله زمانی بین قطارها و تکمیل و رفع نواقص سیگنالینگ در دست اقدام است.
وعده رفع موانع تا پایان امسال
یعقوب هوشیار شهردار تبریز هفتم آذرامسال در جلسه بررسی آخرین وضعیت خط یک مترو تبریز از جابهجایی روزانه ۴۰ تا ۵۰ هزار مسافر توسط ناوگان ریلی شهری در خط یک مترو تبریز خبر داد و گفت که نواقص تهویه، اطفا حریق، سیگنالینگ و مخابرات خط یک مترو تا پایان سال رفع میشود.
سهم 6 درصدی مترو تبریز در حمل و نقل عمومی درون شهری تبریز
روح الله رشیدی عضو شورای شهر تبریز نیز در روزهای گذشته درباره ️موضوع فاینانس در شورای شهر برای قطار شهری تبریز گفت که با کلیات تخصیص فاینانس مخالف نیستیم اما محل هزینه کرد این حجم نقدینگی در پروژه مترو با سهم ۶ درصدی در حمل و نقل عمومی درون شهری تبریز اجحاف به شهر است.
وی افزوده بود: خط یک متروی تبریز بعد از ۲۰ سال هزینه کرد در حال حاضر از چهار میلیون سفر درون شهری تبریز تنها ۴۰ هزار نفر سهم دارد.
رشیدی ادامه داد: ناوگان اتوبوسرانی را به فروپاشی رساندهایم. خط بی آر تی تبریز با ۵۰ دستگاه اتوبوس روزانه بالغ بر ۷۰ هزار نفر مسافر را جابجا می کند. بر اساس برآوردها میزان ۱۸ هزار میلیارد تومان فاینانس تنها ۴۰ درصد از هزینه های خط دو متروی تبریز را پوشش می دهد.
البته وضعیت فعلی خط یک مترو تبریز تنها نمونه ای در دسترس از نتایج بهره برداری های ویترینی و نمایشی پروژه هاست، پروژه هایی مانند مترو، مسیر ویژه دوچرخه سواری، روگذرهای فاقد توجیه فنی، خطوط بی آر تی فاقد آسفالت و بهسازی های حداقلی و نظایر اینها که با هزینه های میلیاردی برای گشودن کلاف سردرگم ترافیک شهر اولین ها اجرا می شوند اما در نهایت خود به واسطه ضعف های اجرایی این کلاف را بی سر و ته تر از قبل می کنند.