نصر: «تریرونگ وان آر ری»؛ رایزن بازرگانی سفارت تایلند در تهران با حضور در اتاق بازرگانی تبریز، با رضا جعفری؛ عضو هیئترئیسه اتاق تبریز، رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز، رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز و اعضای هیئتمدیره انجمن فولاد استان دیدار کرد و به تبادل نظر پرداخت.
وی با بیان اینکه از سال 2023، مبادلات تجاری استان و تایلند، کاهش زیادی داشته است، خواستار ریشهیابی و علتسنجی این امر شد.
عضو هیئترئیسه اتاق تبریز با اشاره به وجود شهرک سرمایهگذاری خارجی در آذربایجانشرقی افزود: سرمایهگذاران تایلندی میتوانند از این فرصت برای همکاری مشترک در زمینههای مختلف استفاده کنند.
جعفری در ادامه به پتانسیلهای صنعتی استان، از جمله در زمینه چرم اشاره کرد و گفت: آذربایجانشرقی، از تکنولوژی خوبی در زمینه فرآوری چرم برخوردار است، همچنین در زمینه تولید قطعات خودرو و موتورسیکلت میتواند با شرکتهای تایلندی همکاری کند.
وی بر لزوم شرکت تجار استان و این کشور در نمایشگاههای تخصصی و برگزاری جلسات B2B در حاشیه نمایشگاهها بهمنظور آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با یکدیگر و توسعه فعالیتهای مشترک تاکید کرد.
«تریرونگ وان آر ری»؛ رایزن بازرگانی سفارت تایلند در تهران، هدف از سفر به تبریز را علتیابی و چارهجویی برای از سرگیری مبادلات تجاری بین تبریز و این کشور عنوان کرد.
وی گفت: قبل از تشدید تحریمها علیه ایران، حجم مبادلات تجاری تایلند با این کشور بیش از یک میلیارد دلار در سال بود، اما طی سالهای بعدی، این میزان به 100 میلیون دلار کاهش یافت.
تریرونگ وان آر ری، سیاستهای دولت ایران، مبنی بر عدم واردات کالاهای غیر ضروری را از دیگر عوامل موثر در کاهش حجم تبادلات تجاری با تایلند عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر صادرات ایران به تایلند، محصولات فولادی و شیلات و بیشترین واردات ایران از این کشور، مواد غذایی، میوههای استوایی و بهخصوص آناناس است، گفت: نیازهای اساسی تایلند عبارت از محصولات فولادی، مس، گازوئیل و صنایع وابسته به پتروشیمی هستند.
رایزن بازرگانی سفارت تایلند در تهران از برگزاری چندین نمایشگاه تخصصی در سال 2025 در این کشور در زمینه صنعت خودرو، طراحی داخلی، پوشاک، ساخت و ساز و طلا و جواهر خبر داد و از اتاق بازرگانی تبریز برای حضور در این نمایشگاهها دعوت به عمل آورد.
سید یوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز، بر لزوم همکاریهای مشترک دوجانبه بین فعالان اقتصادی استان آذربایجانشرقی و این کشور تاکید کرد و افزود: در این زمینه سرمایهگذاران تایلندی میتوانند با استقرار در شهرک سرمایهگذاری خارجی، در استان فعالیت کنند.
وی گفت: آذربایجانشرقی در زمینه خشکبار در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن دارد و میتوان در این زمینه همکاریها را توسعه داد.
یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز در این نشست گفت: آذربایجانشرقی پیشران صنعت خودرو در کشور است و با دارا بودن 11 خودروسازی از جمله آمیکو، رخش خودرو، آذ هایتکس، اسنا، تراکتورسازی و… و 500 واحد تولیدی قطعهساز، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، میتواند محصولات خود را به بازارهای جهانی نیز صادر کند.