مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی گفت: رونق و گسترش گردشگری خارجی در کشور باعث خنثی سازی ایران هراسی میشود و باید برای تحقق این امر تلاش های همه جانبه صورت بگیرد.
وی استاندارد سازی مراکز اقامتی و هتل ها را یکی از سیاست های کاری مهم و اولویت دار آذربایجان شرقی عنوان و اظهار کرد: با بهنیه سازی، ساماندهی و ارایه خدمات استاندارد می توان نسبت به توسعه گردشگری خارجی در استان گام های استوار و پایدار برداشت.
حمزه زاده از اقامت رسمی بیش از سه هزار گردشگر خارجی از ابتدای امسال تاکنون در آذربایجان شرقی خبر داد و یادآور شد: این آمار به صورت رسمی در فهرست هتل ها، هتل آپارتمان ها و سایر مراکز اقامتی استان به ثبت رسیده است، در حالیکه بسیاری از گردشگران و مسافران خارجی نیز در مراکز غیر رسمی اسکان یافته اند.
وی کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق و چین را دارای بیشترین تعداد گردشگر ورودی به آذربایجان شرقی در سال جاری اعلام و اضافه کرد: سال گذشته نیز اتباع بیش از ۶۰ کشور جهان از قاره های مختلف به استان آمده و از مراکز گردشگری دیدن کردند.
حمزه زاده تنوع اقلیمی، پیشینه تاریخی و رویدادهای فرهنگی و تعدد آثار و اماکن تاریخی و دیدنی در آذربایجان شرقی را مزیت و ظرفیتهای بسیار مهم و اثرگذار در توسعه گردشگری خارجی برشمرد و گفت: مهمترین مشکل در این رابطه تبلیغات و برندسازی است که در صورت معرفی مناسب و تعامل با بازارهای هدف میتوان سهم گردشگری خارجی استان را به طور چشمگیری افزایش داد.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه بازارهای بینالمللی گردشگری و لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی آذربایجان شرقی برای جذب گردشگران خارجی، اظهار کرد: تصویرسازی مثبت از کشور در عرصه های بینالمللی و تسهیل خدمات گردشگری برای میهمانان خارجی از الزامات جدی در مسیر تحقق مقابله با پدیده ایرانهراسی است.
حمزهزاده برنامهریزی دقیق و علمی برای حضور هدفمند در نمایشگاههای بین المللی و جهانی، همکاری با تور اپراتورهای خارجی و ارائه بستههای گردشگری ترکیبی با محوریت تبریز را از اقدامات در دست اجرای اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برای جذب گردشگران خارجی عنوان کرد.
به گفته وی آذربایجان شرقی با مجموع بیش از ۴۴۰ واحد اقامتی اعم از هتل، هتل آپارتمان و مهانپذیر یکی از استان های مهم و دارای بیشترین مراکز اقامتی است که برای توسعه گردشگری خارحی و بین المللی ضرورت دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تعداد تخت های آماده برای پذیرایی از گردشگران را ۱۵ هزار تخت و تعداد هتل و هتل آپارتمان های این استان را ۹۰ واحد اعلام کرد.
حمزه زاده گفت: در حال حاضر تعداد ۲۷۵ واحد بومگردی و ۷۸ مهمانپذیر، در کنار ۲۸۹ مجتمع گردشگری و بیش از ۴۰۰ رستوران در آذربایجان شرقی وجود دارد.