تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

سیستم تبعیض آمیز باعث مهاجرت پرستاران شد

  • کد خبر : 20938
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
سیستم تبعیض آمیز باعث مهاجرت پرستاران شد

گروه جامعه: عضو شورای مرکزی خانه پرستار کشور براین باور است: وزیر جدید اگر می‌خواهد معضلات پرستاری حل شود، باید نگاه تبعیض آمیز در سیستم سلامت را تغییر بدهند. قوانینی که وجود دارد را درست اجرا و تعرفه گذاری را همانند پزشکان برای پرستاران پیاده کنند. اگر شیوه برای پزشکان تغییر کرد برای پرستاران هم تغییر کند.

به گزارش جماران، جواد توکلی، عضو شورای مرکزی خانه پرستار کشور، درباره افزایش مهاجرت پرستاران گفت: از شروع طرح تحول سلامت با هر مسأله‌ای رو به رو بودیم و به سمع مسئولین رسانده ایم. به مسئولین چه در مجلس چه در دولت و نهاد‌های نظارتی و امنیتی دلیل مهاجرت و اعتراض پرستاران را اعلام کرده ایم. علت مهاجرت سیستم تبعیض آمیز در وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: بعد از طرح تحول سلامت برای تعدادی از کارکنان که جمعیت کمتری هم داشتند یک شبه تعرفه‌های دو، سه برابر شد، اما برای پرستاران اتفاقی نیفتاد. در حالی که در سیستم درمان پرستار نقش مهمی دارد. حتی مقام معظم رهبری در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ تاکید کردند قانون تعرفه گذاری باید اجرا شود و پرستاران خواهان این هستند.

او اضافه کرد: پرستار هیچ گاه بیش از این سه، چهار قانون چیزی نخواسته و تمام تجمعات صحبت شان این است که این قوانین درست اجرا شود. اجرای این قانون دردسری برای مجلس و دولت ندارد. حتی نیازی نیست که قانون جدیدی تعریف شود. تعرفه گذاری، ارتقای بهره وری، مشاغل سخت و فوق العاده کاری که بسیاری از سازمان‌های دیگر می‌گیرند برای پرستاران هم اجرا شود.

توکلی تصریح کرد: وزارت بهداشت سیستم کارکنان خود را به دو گروه تقسیم کرده است. گروه پزشکان و گروه غیرپزشکان که شامل پرستاران، آزمایشگاه، نگهبان و… دیده می‌شود که اصلا معنی ندارد. برای گروهی که جمعیت کمتری دارد بخشنامه‌ها و مزایای رفاهی و نحوه آنکالی و شیفت بندی و استفاده از پارکینگ و آسانسور و سلف سرویس قرار داده اند. در تمام دولت ها، چون خودشان همه کاره بودند و در سیستم‌های نظارتی و بودجه ریزی دست و عضو دارند، همه چیز را برای خودشان در نظر گرفته اند. ما به پزشکان که همکارمان هستند ایرادی نمی‌گیریم؛ آنها کارشان را انجام می‌دهند و ما هم کارمان را می‌کنیم، اما این سیستمی که از دهه ۷۰ تعبیه شده و تعرفه‌ها اجرا شد برای خود یک سیستم جداگانه طراحی کرده و خودشان را برتر از بقیه می‌داند. این تعارض منافع است.

او اظهار کرد: متأسفانه یک سیستم پزشک سالاری وجود دارد که قوانین و امتیازات را فقط برای خود می‌خواهند. در طرح تحول سلامت ۹۳ کتاب ارزش گذاری تعرفه‌های پزشکی که از سال ۷۴ نوشتند ۵۰ خدمت پرستاری را اضافه کردند. در حالی که پرستاران این کار‌ها را انجام می‌دهند، اما به جای اینکه به نام پرستاران ثبت و به خودشان پرداخت شود؛ متأسفانه به نام پزشکان ثبت می‌شود. تعرفه گذاری با فرمول من درآوردی اجرا می‌شود و این آن چیزی نیست که پرستار بخواهد. آنها روش اجرا نکردن قانون از ۸۶ به بعد را ادامه می‌دهند. در حالی که اگر اجرا می‌کردند، این همه اعتراض پرستاری نبود. آن زمان هم گفتیم اگر این شیوه اجرا شود با اعتراض همراه می‌شود.

عضو شورای مرکزی خانه پرستار کشور با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه گفت: وزیر جدید اگر می‌خواهد معضلات پرستاری حل شود باید نگاه تبعیض آمیز در سیستم سلامت را تغییر بدهند، قوانینی که وجود دارد را درست اجرا و تعرفه گذاری را همانند پزشکان برای پرستاران پیاده کنند. اگر شیوه برای پزشکان تغییر کرد برای پرستاران هم تغییر کند.

او در ادامه پاسخ داد: زمانی که پرستاران ببینند حرف شان به جایی نمی‌رسد یا ترک کار یا مهاجرت می‌کند که دلیلش هم نگاه تبعیض آمیز است. اینطور نباشد در یک بیمارستان و یک اتاق عمل یک نفر ۳۰۰، ۴۰۰ میلیون دریافت کند و نفری دیگری کمتر از ۳، ۴ میلیون که اصلا عادلانه نیست.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=20938

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.