عباس عادلیفر به سمت سرپرستی فرمانداری هوراند منصوب شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، طی حکمی از سوی استاندار آذربایجان شرقی، عباس عادلیفر به سمت سرپرستی فرمانداری هوراند منصوب شد. عباس عادلیفر متولد 1352 شهر خواجه، دارای مدرک دکترای جغرافیا و برنامهریزی شهری و از کارکنان باسابقه وزارت کشور است و پیش از این سمتهایی چون بخشدار مرکزی اسکو (1399 تا 1401)، بخشدار سیهرود (1397 تا 1399)، شهردار خواجه (1392 تا 1396) و کارشناس امور شهری و امور اجتماعی استانداری را عهدهدار بوده است.
هوراند یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی به مرکزیت هورانداست.سابقه تاریخیشهرستان هوراند که یکی از بخشهای تابعه شهرستان اهر بود در مرداد ماه سال ۱۳۹۲ بر اساس ابلاغیه معاون اول رییس جمهور تشکیل شد.موقعیت جغرافیاییشهرستان هوراند در ۱۷۰ کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال و غرب با شهرستان کلیبر، از سمت شرق با استان اردبیل و از سمت جنوب با شهرستان اهر هممرز است.تقسیمات کشوریطبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان هوراند دارای دو بخش به نامهای مرکزی و چهاردانگه و یک نقطه شهری به نام هوراند میباشد.قلعه پشتاب از آثار تاریخی روستای پشتاب، در نزدیکی هوراند است.وجه تسمیهدرمورد ریشه واژه هوراند عقاید مختلفی وجود دارد گروهی آن را فارسی و گروهی نیز واژهای ترکی میدانند. بسیاری از محققان نامهای زیر را از یک ریشه میدانند : اهر – هوری بره – هووای – هوراند – هریس – هومای – هورمان – و …برخی نام هوراند را برگرفته از نام قوم هوری میدانند، هوریها یا خوریها مردم باستانی آسیای صغیر و شرق و غرب میانرودان شمالی و سوریه بودند، که (تقریباً ۲۵۰۰ ق.م.) از کوههای جنوب دریای خزر به سرزمین بین هیتیان و آشور، شرق دجله و منطقه کوهسار زاگرس و از آنجا آنها در مناطق بینالنهرین شمالی و سوریه و حتی ساحل مدیترانه پخش شدند. برخی نیز معتقدند واژهٔ هوراند، از واژهٔ فارسی اهوراوند ساخته شده که در طول سالیان دراز به هوراند تبدیل شدهاست. گفته میشود که معنی واژهٔ اهوراوند، خدای زیباییها است که شاید بهدلیل زیبایی کمنظیر این شهر، به این نام خوانده شدهاست.
فرهنگزبان رایج اهالی این منطقه ترکی آذربایجانی بوده و در بعضی از نقاط لهجههای تاتی و هرزندی نیز وجود دارد. مذهب اهالی این شهرستان شیعه اثنی عشری میباشد. بر خلاف آنچه به نظر میرسد مدم این شهر دارای سطح نسبی سواد بالایی هستند که نمونه آن دیپلمه بودن اکثریت قریب به اتفاق دختران شهر است، این شهر با دارا بودن دانشگاه رو به سوی توسعه علمی و فرهنگی نیز میرود.
جغرافیاشهر هوراند در ۴۷ درجه و۳۷ دقیقه طول شرقی و ۳۸ درجه و ۸ دقیقه عرض شمالی قرار گرفتهاست و ارتفاع آن از ۱۰۲۴ متر در مرتفعترین نقاط شهر تا ۸۶۰ متر در نقاط پست شهر متغیر است. استان آذربایجان شرقی دارای وسعت ۴۵۰ هزار کیلومتر مربع است که از این میزان ۱۸۸ هزار هکتار آن پوشیده از جنگل است. از ۱۸۸ هزار هکتار جنگل، ۱۶۴ هزار هکتار آن جنگلهای بکر قره داغ یا ارسباران شامل مناطق اهر ، هوراند، کلیبر و خدآفرین است. همچنین ۱۳ هکتار از جنگلهای منطقه قره داغ یا ارسباران در بخش مرکزی اهر و بخش هوراند واقع شدهاست. منطقه هوراند شامل کوههای بلند و درختان گوناگون است که نگاه هر بینندهای را مجذوب و حیران خویش میسازد و همچنین زیستگاه جانورانی است که گاهی از نظر تنوع در جهان بی نظیر میباشند . از جمله ، خرس قهوهای، خوک وحشی، روباه، شغال، گرگ، سیاه گوش و…. ،و پرندگانی از قبیل :کبک، کبک چیل، جی جاق، کلاغ نوک قرمز و پرندگان شکاری چون عقاب طلایی، شاهین و … همچنین از لحظ پوشش گیاهی دارای گونههای مختلف گیاهی و درختی منحصر به فرد سرخدار، ممرز، بلوط ، فندق، گردو و سماق و … میباشد. آب و هوای این منطقه معتدل کوهستانی است که در زمستان با یخبندانهای کوتاه مدت و هوایی خنک و مطلوب و تابستانهایی نسبتاً گرم و نسیمهای خنک و روح نواز همراه است.