تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

عرضه زعفران ایرانی با برند اسپانیایی

  • کد خبر : 21464
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
عرضه زعفران ایرانی با برند اسپانیایی

گروه اقتصادی: عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و اسپانیا گفت: اسپانیا از صادرکنندگان بزرگ زعفران جهان محسوب می‌شود اما این کشور به تازگی اقدام به کشت زعفران کرده و ایران سال‌هاست که اصلی‌ترین مبدا تامین زعفرانی است که از اسپانیا صادر و به عنوان کالای اسپانیایی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

به گزارش ایلنا، محمدحسن دیده‌ور، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا شرحی از آخرین وضعیت دو تجارت دو کشور ارائه کرد و گفت: تجارت دو کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته از نظر وزن افزایش چشمگیری نداشت اما رشد قیمت یورو ارزش حاصل از تجارت را بالا برده است. با این حال برای ارزیابی دقیق وضعیت تجارت نیاز به آمارهایی است که سفارت‌خانه‌ها باید در اختیار اتاق‌های بازرگانی قرار دهند اما متاسفانه در ارائه آمارهای تجاری با تعلل رفتار می‌کنند و این امر بازرگانان را در دستیابی به آمار دقیق از تجارت با مشکل روبه‌رو می‌کند.

وی افزود: با این حال نبود امکان مبادلات بانکی در تجارت ایرانی‌ها با همه جهان چالش‌زاست و در تجارت با اسپانیا این چالش، عمق بیشتری دار. اکنون ایرانی‌هایی در اسپانیا ملک خریده‌اند و اجازه اقامت گرفته‌اند اما به این افراد هم اجازه افتتاح یک حساب بانکی حتی برای انجام پرداخت‌های روزانه نمی‌دهند این مجوز در حالی به ایرانی‌ها داده نمی‌شود که امکان پرداخت نقدی در اسپانیا وجود ندارد. دیده‌ور اظهار کرد: ریجِکت کالاهای ایرانی از اسپانیا به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده و این به دلیل کیفیت مطلوب محصولات ماست اما همین محدودیت‌های موجود در مبادلات بانکی عرضه کالاهای ایرانی را در بازار اسپانیا تهدید می‌کند تا جایی که اکنون افغانستانی‌ها در تجارت با اسپانیا عملکرد بهتری نسبت به ایرانی‌ها دارند و اسپانیا به افغانستانی‌ها اجازه افتتاح حساب می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: بازرگانان ایرانی در تجارت با کشورهای اروپایی مانند تجارت با دیگر نقاط جهان مجبور به اتخاذ راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها هستند و مبادلات مالی خود را به واسطه صرافی‌ها در کشورهای افریقایی و عربی پیش می‌برند اتفاقی که هزینه و ریسک تجارت را به میزان چشمگیری بالا می‌برد با این حال ایرانی‌ها تا به حال در کار تجارت لنگ نمانده‌اند اما مسیر تجارت برای آنها ناهموار است و به سختی در این راه پیش می‌روند.

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا از پسته، زعفران و خشکبار به عنوان اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران به اسپانیا یاد کرد و توضیح داد: محصولات بر پایه پتروشیمی نیز بخشی دیگر از صادرات ایران به این مقصد را تشکیل می‌دهند و کاشی و سرامیک را هم باید به فهرست کالاهای صادراتی از ایران به اسپانیا اضافه کرد، پیش‌تر صادرات فرش هم به اسپانیا انجام می‌شد اما اکنون فرش‌های افغانستانی که کیفیت فرش‌های ایرانی را ندارند اما از ایرانی‌ها ارزان‌تر هستند توانستند بازار را در اختیار بگیرند.

وی گفت: مشکل دیگری که در تجارت ایرانی‌ها در اسپانیا وجود دارد این است که رایزن‌های ایرانی در این کشور با استناد به تحریم ایران آنچنان که باید فعال نیستند در حالی که به باور ما در فضای تحریم هم می‌شود تجارت را توسعه داد؛ اسپانیا از صادرکنندگان بزرگ زعفران جهان محسوب می‌شود اما این کشور به تازگی اقدام به کشت زعفران کرده و ایران سال‌هاست که اصلی‌ترین مبدا تامین زعفرانی است که از اسپانیا صادر و به عنوان کالای اسپانیایی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

با این حال یکی از برندهای معروف زعفران در مشهد توانست با برند ایرانی تشکیلات عظیمی در اسپانیا راه‌اندازی کند و زعفران ایرانی را با برند ایرانی در بازار این کشور و بازارهای جهانی عرضه می‌کرد. البته این برند به دلیل نفوذ افغانستانی‌ها در بازار اسپانیا تشکیلات خود را به کانادا منتقل کرد اما دستاورد آنها نشان می‌دهد در شرایط تحریم هم می‌شود تجارت را پیش برد.

دیده‌ور احتمال همکاری ایرانی‌ها و اسپانیایی‌ها در توسعه خطوط ریلی ایران را بسیار پایین دانست و گفت: اکنون در شرایطی هستیم که حتی پرواز هواپیماهای ایران از سوی اروپایی‌ها از جمله اسپانیا تحریم شده تا جایی که به دلیل توقف پروازهای مستقیم بین ایران و اروپا هواپیمایی امارات و ترکیش‌ایر قیمت پروازهای خود را ۲۰درصد افزایش دادند.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=21464

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.