به گفته رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی؛ مرغداران همچنان از مازاد عرضه بر تقاضای مرغ در کشور در فشار هستند و سیاست آزادسازی صادرات مرغ هم تاکنون نتوانسته گره از این مشکل بگشاید.
علی ابراهیمی، رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از تداوم مازاد عرضه بر تقاضای مرغ گوشتی در بازار خبر داد و گفت: در چند روز گذشته قیمت مرغ گوشتی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان افزایش داشته اما هنوز تا رسیدن به رقمی که مانع از زیاندهی مرغداران شود فاصله دارد؛ میانگین قیمت مرغ گوشتی در کشور ۵۵هزار تومان در هر کیلو است اما در برخی استانها مانند همدان قیمت تا ۵۰هزار تومان هم پایین آمده است در حالی که کمترین قیمتی که برای مرغداران بهصرفه است، ۵۸هزار تومان است.
وی در پاسخ به اینکه آزادسازی صادرات گوشت مرغ تا چه اندازه توانسته بر بازار تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: صادرات آزاد شده اما هنوز در یافتن بازارهای صادراتی و وارد شدن به این بازارها با چالش روبهرو هستیم و اهتمام بیشتری باید در امر بازاریابی صورت بگیرد.
ابراهیمی ادامه داد: در حال حاضر، اصلیترین مقصد صادرات گوشت مرغ ایران، عراق است در حالی که عراق خود مرغ گوشتی تولید میکند و این کالا از برزیل و ترکیه نیز با قیمتهای پایین به عراق وارد میشود، بنابراین بازارهای صادراتی هنوز به اندازهای توسعه نیافته که بتواند مازاد مرغ داخل کشور را به خود جذب کند و به متعادل شدن بازار بینجامد.
وی خاطرنشان کرد: مجوز صادرات ۱۷هزار تن مرغ تا پایان خرداد داده شد اما حجم صادرات کشور تا این مدت به حدود ۷هزار تن رسید و برای اینکه ۱۰هزار تن باقی مانده هم صادر شود محدودیت زمانی برداشته شده و صادرات همچنان ادامه دارد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام کشور در تنظیم بازار گفت: ظرفیت این شرکت برای خرید مازاد مرغ کشور محدود است و عملکرد آن در کمک به مرغداران موثر نبوده چون این شرکت هم مجبور است مرغی را که ذخیره کرده چند ماه پس از ذخیرهسازی به بازار عرضه کند.