رئیس فراکسیون راهبردی مجلس گفت: امروز در این حوزه نیروی انسانی زیاد است اما باید بستر استفاده از این افراد را در سازمانها و شرکتها ایجاد کنیم و به دلیل اینکه این زیرساخت ایجاد نشده امروز میبینیم نیروی انسانی در حوزه دیجیتال به کانادا مهاجرت کردهاند
وی ادامه داد: حکمرانی دیجیتال مفهوم حکمرانی را تغییر میدهد اما آیا رویکردها تغییر میکند یا زیرساختها که این موضوع قابل توجه است و اگر آثار آن را ببینیم پاسخ به این سوال راحت خواهد شد.
ریسس فراکسیون راهبردی مجلس افزود: جلب اعتماد عمومی، قابلیت ثبت و پردازش دادهها برای جامعه، تولید و انتشار و به اشتراک گذاری دادهها، تولید ثروت، توانمندسازی شهروندان از جمله آثار حکمرانی دیجیتال است.
میرتاجالدینی با اشاره به آثار توسعه دیجیتال گفت: در حالی چهار سال گذشته از هر فردی برای ثبت نام در انتخابات مجلس برای تایید صلاحیت ۴٠ برگه کاغذ اطلاعات دریافت میکردند در این دوره حتی یک برگه هم نگرفتند و همه مراحل ثبت نام دیجیتالی بود.
وی ادامه داد: اما رابطه حکمرانی دیجیتال با حکمرانی اسلامی چه میتواند باشد میتوان رابطهای میتوان بین آنها ایجاد کرد؟ در حکمرانی اسلامی شفافیت سازی و اینکه حاکمان نباید چیزی را از مردم پنهان کنند مطرح است و اینکه عدالت برقرار شود و مسئولان برای رضایت عموم مردم تصمیم گیری کنند در مسائل مالی مساوات را رعایت کنند. حال اینکه امروز در بحث یارانه های غیر مستقیم هر که ظرف بیشتری دارد سهم بیشتری میبرد.
وی افزود: از موضوعات در حکمرانی اسلامی این است که یک خانواده فقیر نباید در این کشور ناشناخته بماند و آنکه در مرکز تهران زندگی میکند باید همان سهمی را بگیرد که کسی که در دورترین کشور زندگی میکند و حکمرانی دیجیتال دقیقا بستر را برای اجرای این رویکرد را فراهم میکند.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس با بیان اینکه بعد از سه سال از مطرح شدن کالا برگ الکترونیکی هنوز این پروژه نقص دارد، گفت: هر چند که امروز امکان ارایه مشوق به استفادهکنندگان از کالابرگ وجود دارد و بابت خرید ٢٠٠ هزار تومانی مشوق ١٢٠ هزار تومانی ارایه میشود و امکان خرید ١١ قلم کالا ایجاد شده اما باید مشخص شود که این کالاها با نرخ دولتی به دارندگان کالابرگ الکترونیکی فروخته شود و مابتفاوت آن را دولت بپردازد.
وی تاکید کرد: امروز در این حوزه نیروی انسانی زیاد است اما باید بستر استفاده از این افراد را در سازمانها و شرکتها ایجاد کنیم و به دلیل اینکه این زیرساخت ایجاد نشده امروز میبینیم نیروی انسانی در حوزه دیجیتال به کانادا مهاجرت کردهاند.
همچنین در این کنفرانس بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس ١٣ گزارش تخصصی درباره هوش مصنوعی تهیه کردهاست، اظهار داشت: دغدغه اصلی حکمرانی در تحول این است که بخش عمومی بتواند از اطلاعات برای ارایه خدمات بهتر، افزایش مشارکت مردم و افزایش شفافیت در عملکرد دولت استفاده کند و این موارد از دغدغههایی هستند که میتوان با عینک حکمرانی به تحول دیجیتال نگاه کرد.
وی ادامه داد: با تحول در دیجیتال و هوش مصنوعی مشارکت مردم بیشتر میکند و اعتماد مردم به دولت افزایش پیدا میکند و همچنین هزینههای دولت و مردم کاهش پیدا خواهد کرد از این رو مرکز پژوهشهای مجلس برای رفع تمام نیاز در جهت اجرای تحول دیجیتال پیشگام میشود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: اهمیت تحول دیجیتال در بانک و بیمه در افزایش سرعت و دقت در ارایه خدمات به مردم و همچنین تامین امنیت برای حفاظت از اطلاعات مردم است و همچنین با هوش مصنوعی فرصتهایی در سرمایه گذاری، تجارت، کشف تخلفات و وام دهی از نگاه حکمرانی از صنعت مالی و بانکی ایجاد شدهاست و از هوش مصنوعی میتوان برای شناخت الگوها و پیش بینیها و در نهایت تصمیم گیریهای بهتر استفاده کرد.