تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

پدیده پرستاران غیرمجاز در بیمارستان‌ها!

  • کد خبر : 20816
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
پدیده پرستاران غیرمجاز در بیمارستان‌ها!

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: این روزها با پدیده پرستاران غیرمجاز در بیمارستان ها مواجه هستیم و در برخی بخش های غیردولتی همکاران از بخش‌های دیگر و غیر از پرستاری، به ارائه خدمات پرستاری مشغول هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد نجاتیان امروز در دیدار با اعضای هیئت مدیره های نظام پرستاری شمال غرب کشور در دانشکده پرستاری و مامایی تبریز اظهار کرد: تبریز به گردن پرستاری کشور بسیار حق دارد. تبریز جزو مهدهای شهرسازی و تمدن ایران شناخته می شود. آنچه به عنوان آزادی می شناسیم توسط سرداران تبریزی در دوره مشروطه رقم خورد و در حوزه پرستاری نیز یکی از مهدهای بزرگ پرستاری کشور تبریز است.نجاتیان ادامه داد: بیش از یکصد سال سابقه پرستاری در تبریز غرورآفرین است و ۱۲۹۵این دانشکده پرستاری راه‌اندازی شده است. در سال ۱۳۷۵ما از مشهد به تبریز آمدیم و جلسه‌ کمیته‌های تشکیل سازمان نظام پرستاری اینجا شکل گرفت.وی ادامه داد: حاکمیت وظایفی در قبال مردم دارد. در قانون اساسی این حقوق دیده شده است مثل تامین اجتماعی، حق آزادی بیان و …. از جمله حقوقی که قانون اساسی تاکید کرده دسترسی همه آحاد جامعه به خدمات سلامت مناسب، با کیفیت خوب و به موقع است. حاکمیت موظف است این خدمت را برای مردم فراهم کند.
رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری افزود: یکی از بخش‌های مهم نظام سلامت برای ارائه این خدمات به مردم، تامین مالی است‌، بنابراین تامین مالی یکی از ابعاد نظام سلامت است که حاکمیت موظف به تامین آن است. در تامین و تهیه واکسن، دارو و تجهیزات پزشکی و فناوری‌های اطلاعات نیز نقش‌ اصلی برعهده نظام سلامت است.

بدون نیروی انسانی کافی خدمات سلامت ناکارآمد است

نجاتیان گفت: یکی از ابعاد بسیار مهم نظام سلامت که حاکمیت موظف به تامین آن است نیروی انسانی است که بازوی اصلی نظام سلامت را تشکیل می‌دهد زیرا حتی اگر تجهیزات و زیرساخت‌ها و مراکز درمانی آماده شوند اما نیروی انسانی کافی متناسب با آن وجود نداشته باشد خدمات سلامت کارآمد نخواهد بود. کما اینکه مواردی داریم که بیمارستانی بسیار شیک ساخته شده اما به دلیل کمبود نیرو، قادر به ارائه خدمات نیست.

سیر نزولی پرستاران در کشور

نجاتیان با اشاره به کمبود پرستار در کشور تصریح کرد: در چندسال گذشته سیر نزولی پرستاران در کشور را شاهد بودیم. نه تنها به تعداد تخت‌های اضافه شده پرستار اضافه نکردیم بلکه بیش از ۱۵۰۰پرستار در کشور سال گذشته ترک خدمت کردند. اگر امروز ما و سایر نهادهای فعال در حوزه پرستاری مشکلات را فریاد می‌زنیم به این دلیل است که پرستاران به خاطر مشکلات در حوزه ارائه خدمت به مردم دچار مشکل هستند و به تبع آن مردم و بیماران آسیب می بینند.***حاکمیت کمبود دسترسی مردم به خدمات سلامت را جدی بگیردوی گفت: بخش مهمی از مشکلات حوزه پرستاری مطالبات پرستاران است اما بخش عمده مشکل این است که مردم در حوزه دسترسی به خدمات سلامت دچار مشکل هستند و بنابراین حاکمیت باید به این موضوع ورود کند و آن را بسیار جدی بییند.رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: معضل کمبود پرستار در برخی مقاطع زمانی بیشتر احساس شد. در دوران کرونا نه تنها در ایران بلکه در جهان با بیماری‌ مواجه شدیم که دارو، واکسن و درمان مشخصی نداشت. در آن زمان، تنها چیزی که توانست نظام سلامت را پابرجا نگه دارد بدون شک مراقبت‌های پرستاری بود. غیر از مراقبت‌ها و کنترل علائم ‌هیچ مسئله‌ای به درمان کمک نکرد. واکسن نیز به پیشگیری از بیماری شدید کمک کرد اما آنچه مشکل را حل کرد مراقبت‌های پرستاری بود.

تامین مالی نظام سلامت به عهده دولت است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: یکی از بخش‌های مهم نظام سلامت برای ارائه این خدمات به مردم، تامین مالی است‌ بنابراین تامین مالی یکی از ابعاد نظام سلامت است که حاکمیت موظف به تامین آن است. در تامین و تهیه واکسن، دارو و تجهیزات پزشکی و فناوری های اطلاعات نیز نقش‌ اصلی برعهده نظام سلامت است.

برخی پرستاران دوره طرح را هم نمی گذرانند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: وضعیت به جایی رسیده که حتی برخی پرستاران حاضر نیستند طرح اجباری خود را بگذرانند در حالی که گذراندن این طرح برای دریافت مدرک تحصیلی آنان نیاز است. این نشان می‌دهد که بحران در حوزه سلامت در حال افزایش است و برخی استان‌ها حتی ۰.۶پرستار به ازای هر تخت دارند در تبریز این شاخص ۰.۸۳است.و در حال حاضر گاهی یک پرستار از ۸بیمار درNICU مراقبت می‌کندکه با استاندارد فاصله زیادی دارد.وی با طرح این سوال که آیا جایگاه پرستاران صرفا در بیمارستان است؟ گفت: برخی مشکلات بیمارستان با ارائه خدمات پرستاری طولانی مدت قابل حل است برای مثال یک بیمار ممکن است چندین ماه در بیمارستان بستری باشد که جای بیمار دیگری را اشغال می کند. به همین دلیل دنیا به این سمت رفته که از خدمات پرستاری در منزل کمک بگیرند تا در منزل بخشی از این خدمات ارائه شوند.پرستاری با ارائه خدمات در منزل، می‌تواند به خروج نظام سلامت از بحران کمک می‌کند.نجاتیان ادامه داد: سازمان نظام پرستاری در جریان موضوعات پرستاران هست و جلساتی را برگزار کرده و پیگیری‌های خود را انجام می‌دهد. در دولت جدید امیدواری ما بسیار بیشتر است و حضور دکتر پزشکیان که از خانواده سلامت هستند فرصتی را برای رفع مشکلات فراهم کرده است.وی ادامه داد: دکتر پزشکیان در دو روز ابتدایی ریاست جمهوری‌شان من را به عنوان رئیس سازمان نظام پرستاری دعوت کردند. ما موضوعات پرستاران را به ایشان منتقل کردیم. ایشان بسیار عالی به این مشکلات اشراف داشتند و حتی موضوع اضافه کار پایین پرستاران را ایشان مطرح کردند.

تعرفه پرستاران می تواند به 17 میلیون تومان برسد

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: باید تلاش کنیم ارزش نسبی خدمات پرستاری و بسته‌های خدمتی افزایش یابد. مشکل اصلی ما امروز این است که بازتوزیع شفاف نیست. من دیشب برای یکی از همکاران محاسبه کردم که اگر ۷۰درصد درآمدی که ایجاد کرده را به او پرداخت کنند ۱۶تا ۱۷میلیون تومان بابت تعرفه ۱۴۰۳باید به او پرداخت شود.اگر دو بخش کار مشابه داشته باشند باید درآمد مشابه داشته و از آن استفاده کنند.رئیس سازمان نظام پرستاری یادآور شد: سازمان نظام پرستاری در کنار پیگیری مطالبات طبق قانون وظایف دیگری نیز دارد که کمتر به آنها توجه شده از جمله اینکه در پذیرش دانشجو و استاندارد دانشجو باید دخالت کند. ما به این موضوع کم توجه بوده‌ایم و نظام پرستاری باید در این حوزه نیز ورود کند.

افراد غیر پرستار در برخی بیمارستانها مشغول خدمات پرستاری هستند

وی گفت: خدمات مراقبت پرستاری در منزل بسیار مهم است. ۱۶۰۰مرکز هوم کر که اکنون در کشور وجود دارد تحت چه نظارتی است. علاوه بر آن با پدیده پرستاران غیرمجاز مواجه هستیم و در برخی بخش های غیردولتی همکاران از بخش‌های دیگر و غیر از پرستاری، به ارائه خدمات پرستاری مشغول هستند. وی ادامه داد: همچنین با مسئله اتباع خارجی در ارائه خدمات پرستاری مواجهیم. نظام پرستاری در این دوره تلاش می کند در کنار مطالبات صنفی به مباحث ریشه‌ای خود نیز توجه کند.وی ادامه داد: در حوزه نظام ارجاع نیز جایگاه پرستاری باید دیده شود. باید پرستاران را در زمینه‌های مختلف تخصصی تربیت کنیم.تعداد زیادی هیئت علمی پرستاری در کشور داریم که باید از پتانسیل آنها بیشتر استفاده شود.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=20816

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.