نصر: عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی میگوید: در حالی که شکست قالیباف از قبل معلوم بود و نتیجه انتخابات قبلی مجلس آن را به وضوح اثبات کرده بود و او باید از آن عبرت میگرفت و برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وسوسه نمیشد.
میرسلیم بر این باور است که قالیباف از جلیلی دلچرکین است چرا که اگر جلیلی انصراف میداد، آرای او به نفع قالیباف ریخته میشد.
در ادامه گفتگو با مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس یازدهم و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی را میخوانید:
۶۰ درصد از آرای قالیباف به سمت پزشکیان رفت
*آقای میرسلیم ۱۶ میلیون رأی برای پزشکیان تا چه اندازه قابل پیشبینی بود؟ ترکیب آرای او به چه صورت بود؟ آیا آرای خاموش وارد میدان شدند؟
رأی آوری پزشکیان قابل پیشبینی بود، مرکز پژوهش های مجلس پیش بینی دقیقی کرد بود که با کمتر از ۳ در هزار اختلاف محقق شد. آراء او در دور اول اغلب به اصلاحطلبان برمیگردد. در دور دوم ۶۰٪ از آرای قالیباف را به خود اختصاص داد زیرا بسیاری از طرفداران قالیباف به اشتباه جلیلی را مقصر شکست قالیباف می دانستند در حالی که شکست قالیباف از قبل معلوم بود و نتیجه انتخابات قبلی مجلس آن را به وضوح اثبات کرده بود و او باید از آن عبرت میگرفت و برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وسوسه نمیشد.
فقط درحدود ۴۰٪ از هواداران او، حرف او را گوش کردند و رأی خود را به جلیلی دادند. این ترکیب عددی نسبی آراء، بعد از آن که مقام معظم رهبری از عدم حضور کافی مردم در پای صندوقها، ابراز ناخشنودی کردند، تغییر نکرد ولی در کل آراء خاموش در حدود ۲۰ درصد حضور مردم را افژایش داد، البته با حفظ نسبتهای دو نامزد که این نتیجه از لحاظ جامعه شناسی انتخابات هم مورد تأیید است. اضافه می کنم که در مناظرات دور اول، بد اخلاقی و بیادبی یکی از نامزدها که محبوبیت لازم را در شهر تهران هم ندارد، به نفع پزشکیان تمام شد.
طرفداران قالیباف با لجبازی به پزشکیان رأی دادند
*به نظر شما چند درصد از آرای قالیباف به نفع پزشکیان ریخته شد؟
به نظر میرسد شصت در صد آراء قالیباف ، به نوعی لجبازانه، به سمت پزشکیان رفت. توجه داشته باشید که نامزدها در مناظرات تا حدود زیادی مراعات معیارهای اخلاقی را کردند ولی نباید توقع داشته باشیم که رفتار و گفتارشان کاملا معصومانه باشد؛ هر کدام به نوعی مرتکب خطا شدند، بعضی بیشتر و بعضی کمتر. در جمهوری اسلامی این توقع وجود دارد که نامزدها برای کسب رأی، اخلاق را فدا نکنند.
* قالیباف بعد از پایان دور اول انتخابات در بیانیهای حمایت خود را از جلیلی اعلام کرد اما شاهد این امر بودیم که بسیاری از حامیان او و حتی ستادهایش در استانها در دور دوم به نفع پزشکیان فعالیت کردند، این رفتار حامیان قالیباف که بخشی از بدنه اصولگرایی هستند، چه پیامی دارد؟ آیا تصمیم شخصی رؤسای ستادش بوده و یا امری سازمان یافته بوده است؟
پیام آن روشن است: بی توجهی به اصول. ما میگوییم اصولگرا هستیم ولی در شعار و در عمل اصول را زیر پا می گذاریم زیرا فعالیت حزبی به مفهوم واقعی کلمه در جامعه ما رایج نشده و در بسیاری از موارد انگیزههای شخصی بر تصمیم درست حامیان غلبه میکند. بعید است این رفتار کاملا سازماندهی شده بوده باشد.