گروه سیاسی: ثبت نام ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان از ۱۴ تا ۲۰ آبان ماه به طور همزمان در وزارت کشور، فرمانداریهای مراکز استانها برگزار و با اتمام مهلت قانونی در روز بیستم پرونده ثبتنام داوطلبان در تهران تحویل شورای نگهبان شد. بنابه گفته ستاد انتخابات کشور، ۵۱۰ داوطلب به عنوان کاندیدای مجلس خبرگان ثبت نام کردند تا برای تصاحب ۸۸ کرسی این مجلس به رقابت با یکدیگر بپردازند.
به گزارش خبرآنلاین، داوطلبان یا خودشان راهی وزارت کشور یا فرمانداریها شدند یا نمایندگانشان را فرستادند. در بین کاندیداها، چهرههای سرشناسی، چون حسن روحانی، ابراهیم رئیسی، سیدمحمود علوی، محسن اسماعیلی دیده میشوند، به همان اندازه نیز جای خالی برخی چهرهها در این انتخابات محسوس است، از آیت الله هاشمی و آیت الله یزدی تا آیت الله جنتی و…
کاندیداتوری ۶۵ نماینده فعلی خبرگان
بنا به روایت ستاد انتخابات، از ۸۸ نماینده فعلی مجلس خبرگان، ۶۵ نفر دوباره کاندیدا شده اند. بر اساس اخبار رسمی منتشر شده و پیگیریهای صورت گرفته از سوی خبرآنلاین، ۵۲ کاندیدا به صورت قطعی ثبت نام کرده اند و اطلاعاتی درباره وضعیت ۱۳ نماینده دیگر در دسترس نیست و پیگیریهای خبرآنلاین از روابط عمومی مجلس خبرگان و وزارت کشور با پاسخی روبرو نشد.جنتی غایب بزرگ در میان کاندیداهای خبرگان
اخبار منتشر شده و پیگیریهای خبرآنلاین همچنین نشان میدهد، ۶ نفر از نمایندگان مجلس فعلی خبرگان از کاندیداتوری در ششمین دوره خودداری کرده اند. بمب خبری عدم کاندیداتوری را احمد جنتی، رئیس فعلی این دور از مجلس خبرگان منفجر کرد که از حضور در انتخابات ششم انصراف داد.
نام آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده استان گلستان، آیت الله عبدالمحمود عبداللهی و آیت الله مقتدایی نمایندگان اصفهان، آیت الله زینب العالدین قربانی نماینده گیلان و آیت الله احمدی شاهرودی نماینده خوزستان هم در میان عدم ثبت نامیها به چشم میخورد.
فوت ۲۱ نماینده دوره پنجم خبرگان/ ۸ صندلی خالی ماند
در عمر ۸ ساله مجلس پنجم خبرگان، ۲۱ نماینده دار فانی را وداع گفتند. از میان این ۲۱ نفر، ۱۳نفر در انتخابات میان دورهای جایگزین شده اند.
با فوت آیات علی اکبر هاشمی رفسنجانی، نصرالله شاه آبادی، سیدابوالفضل میرمحمدی از تهران، حبیب الله مهمان نواز از خراسان شمالی، اسدالله ایمانی از فارس، سیدمحمود هاشمی شاهرودی از خراسان رضوی و محمد مومن از قم، در انتخابات میان دورهای اسفند ماه ۱۳۹۸، به ترتیب آیات علی مومن پور، عباسعلی اختری، غلامرضا مصباحی مقدم، غلامرضا فیاضی، لطف الله دژکام، محمدتقی مصباح یزدی و محمد یزدی جایگزین شده اند.
همچنین با درگذشت آیات نورالله طبرسی، سیدهاشم بطحائی گلپایگانی، ابراهیم امینی، محمد علی تسخیری، محمد یزدی و محمدتقی مصباح یزدی، به ترتیب آیات سیدصادق پیش نمازی، علیرضا اعرافی، حسینعلی سعدی، احمد دانش زاده مومن، سیدمحمد سعید و سیدمحمدرضا مدرسی یزدی در انتخابات میان دورهای ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ وارد مجلس خبرگان شده اند.
آیت الله محمد یزدی و آیت الله مصباح یزدی دو نمایندهای بودند که بعد از راهیابی به مجلس خبرگان در انتخابات میان دورهای فوت کرده و به مراسم تحلیف نرسیده اند.
علاوه بر ۱۳ نماینده یاد شده، ۸ نماینده دیگر درگذشته اند، اما جایگزینی برایشان تعیین نشده است. این نمایندگان شامل ۲ نماینده از استان آذربایجان شرقی به نامهای آیات محسن مجتهد شبستری و محمد فیضی و ۳ نماینده از استان تهران شامل آیات محمد محمدی ری شهری و عباسعلی اختری و محمدحسن زالی و آیت الله سیدمحمد فقیه از استان فارس، آیت الله میرفخرالدین موسوی ننه کران از استان اردبیل و آیت الله عباسعلی سلیمانی از استان سیستان و بلوچستان بوده اند.
رئیسی از ترس رقابت با روحانی در خراسان جنوبی ماند.
اما از حاشیههای مهم ثبت نام در انتخابات این دوره مجلس خبرگان، کاندیداتوری حسن روحانی از حوزه تهران برای ششمین دور از انتخابات مجلس خبرگان رهبری بود که شوک بزرگی به تندروها وارد کرد و از همان زمان تا به امروز تلاشها برای ردصلاحیت او را شروع کرده اند.
ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم هم که تصور میشد به سیاق دیگر روسای جمهور از تهران کاندیدا شود، خراسان جنوبی را حوزه انتخابیه خود برای کاندیداتوری اعلام کرد. تصمیمی که بنا به روایتها براساس نگرانی او و یارانش از آوردن رأی پایین در تهران و پرهیز از رقابت با روحانی صورت گرفت.
۸ صندلی بلاتکلیف در مجلس خبرگان پنجم
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=4592
- ارسال توسط : کریم دلاویز