رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بودجه سال 1402 کل کشور حدود 76 هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش های آب، کشاورزی و محیط زیست در نظر گرفته شده است؛ در واقع 20 درصد اعتبارات کشور صرف این امور میشود.
وی اعلام کرد: استجازه مقام معظم رهبری را اخذ کرده ایم که رقم مناسبی از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار امور آب و کشاورزی قرار خواهد گرفت.
ابراهیم نیا ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۲ حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان اعتبار آب، کشاورزی و محیط زیست است و در واقع ۲۰ درصد اعتبارات کشور صرف این امور میشود که باید تاثیرات خود را در تحرک اقتصاد ملی نشان دهد.
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در عین حال خاطرنشان ساخت: در بخش آب کشور به میزان 900 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام وجود دارد؛ این درحالی است که کل اعتبار درج شده در قانون بودجه سال 1402 مبلغ 34 هزار میلیارد تومان است. با این اوصاف چاره ای نیست جز اینکه به سمت اولویت بندی پروژه ها برویم.
تزریق اعتبار مناسب به مجتمع های آبرسانی روستایی
ابراهیم نیا ابراز داشت: برای مجتمع های آبرسانی روستایی ۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از محل محرومیت زدایی ابلاغ اعتبار شده و تزریق اعتباری مناسبی به این مجتمع ها صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم دو سنجه برای آب کشاورزی لحاظ شده است؛ افزود: باید برداشت آب کشاورزی از ۸۳ میلیارد متر مکعب در سال اول برنامه را به ۶۵ میلیارد متر مکعب در سال آخر برنامه کاهش دهیم و در ۹۰ درصد هفت قلم محصول اساسی به خودکفایی برسیم که تحقق این اهداف نیازمند همت و عزم جدی ملی است.
تامین آب شرب تبریز نماز قضای ۲۰ ساله!
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه صحبت های خود مسئله تامین آب شرب تبریز را نماز قضای 20 ساله خواند و تصریح کرد: از دهه ۸۰ بحث انتقال آب ارس به تبریز مطرح بوده که هیچ گاه به سرانجام نرسیده است؛ اما در شرایط کنونی بحران آب تبریز، هر چه سریع تر باید انتقال آب ارس صورت گیرد.
ابراهیم نیا احداث سدهای خداآفرین و قیزقلعه سی با بالاترین کیفیت در نقطه صفر مرزی را نماد غرور ملی دانست و بر ضرورت رسیدگی سریع به موضوع آلودگی رودخانه ارس، سلامت محصولات تولیدی حاشیه این رودخانه و توانمندسازی جمعیت ساکن در منطقه تاکید کرد.