تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 18 December , 2024

6 میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور شور است

  • کد خبر : 24497
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶
6 میلیون هکتار  از اراضی زراعی کشور شور است

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: از مجموع ۱۸ میلیون هکتار اراضی زراعی، ۶ میلیون هکتار آن در درجات مختلف شوری قرار دارد. تغییر کاربری اراضی نیز از دیگر مشکلات حوزه خاک محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، شهرام شفیعی امروز در جلسه گردهمایی معاونین تولیدات گیاهی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان که در در جهادکشاورزی استان در تبریز برگزار شد، با اشاره به خرید ۶۰۳ هزار تن گندم از تولیدکنندگان آذربایجان شرقی، این موفقیت را حاصل تلاش همکاران و همراهی کشاورزان دانست و اظهار کرد: همکاری و هماهنگی خوبی در استان وجود دارد و امیدواریم امسال نیز اهداف تعیین‌شده در حوزه گندم را محقق کنیم.وی با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه در بخش تولید محصولات کشاورزی و منابع آبی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، باید با استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را به ۶۵ میلیارد متر مکعب کاهش دهیم و ۱۵ میلیارد متر مکعب صرفه‌جویی داشته باشیم. تا سال ۱۴۱۱ نیز این میزان باید به ۵۱ میلیارد متر مکعب برسد. از سوی دیگر، باید به ازای هر متر مکعب آب، ۲.۶ کیلوگرم محصول تولید شود که این امر، اهمیت افزایش بهره‌وری آب را دوچندان می‌کند.شفیعی همچنین چالش‌های حوزه خاک را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: خشکسالی‌های پیاپی و استفاده بی‌رویه از برخی کودها و آفت‌کش‌ها، منجر به افزایش شوری خاک در کشور شده است. از مجموع ۱۸ میلیون هکتار اراضی زراعی، ۶ میلیون هکتار آن در درجات مختلف شوری قرار دارد. تغییر کاربری اراضی نیز از دیگر مشکلات حوزه خاک محسوب می‌شود.وی با تأکید بر خودکفایی در محصولات اساسی تا پایان برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: علی‌رغم تمام محدودیت‌ها، باید تا ۹۰ درصد به خودکفایی در محصولات اساسی دست پیدا کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه گفت: در حال حاضر استان دارای ۵۸ مرکز خدمات جهاد کشاورزی و ۱۹۶ مروج است که به کشاورزان خدمت‌رسانی می‌کنند، اما با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.وی استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، تشکل‌ها و تعاونی‌های تولید را برای جبران این محدودیت ضروری دانست و افزود: باید فرهنگ‌سازی لازم برای خرید خدمات فنی و توانمندسازی بخش خصوصی صورت گیرد، چرا که در آینده این روند تشدید خواهد شد.شفیعی در پایان به اهمیت ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها نباید صرفاً مقاله‌محور باشند. این مراکز باید به رفع نیازها و مشکلات بخش اجرایی کمک کنند. همچنین بخش خصوصی نیز باید در حوزه تحقیق و توسعه ورود کند.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=24497

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.