تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

مصرف نان در ایران، بالاتر از میانگینِ جهانی

  • کد خبر : 19682
  • ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۸:۳۳
مصرف نان در ایران، بالاتر از میانگینِ جهانی

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو زهره پوراحمد سرانه مصرف نان در کشور را سه برابر میانگین کشورهای جهان دانست.گروه زندگی: ایرانی‌ها نان زیاد می‌خورند، به‌قدری که طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علیرضا زالی «بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نان در جهان هستیم.» کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو زهره پوراحمد چهارشنبه ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها گفت که «سرانه مصرف نان در کشور  دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.»نان یکی از قدیمی‌ترین غذاهایی است که بشر آن را درست کرده است و بیش از ۱۰ هزار سال است که بخشی از زندگی روزمره تمام مردم جهان شده است.۶۰ درصد سبد غذایی و تأمین انرژی مردم ایران از نان صورت می‌گیرد. سرانه مصرف نان هر ایرانی به ۱۶۱ کیلوگرم رسیده که نسبت به گذشته افزایش‌یافته است. به طوری که طبق برخی گزارشات، ایرانی‌ها روزانه به میزان ۸۲ میلیارد تومان نان خریداری می‌کنند. اما بر اساس گزارش بیماری‌ها در سال ۲۰۱۹، در ایران مصرف کم غلات کامل اصلی‌ترین خطر رژیم غذایی در مرگ زودهنگام بوده است.

میانگین مصرف روزانه نان برای هر ایرانی، ۳۲۰ گرم است یعنی در سال ۱۱۷ کیلوگرم؛ اما به طور متوسط هر ایرانی در سال، ۵۰ کیلوگرم نان دور ریز می‌ریزد. یعنی تقریبا به اندازه مصرف متوسط یک نفر در جهان.
فرید نوبخت، کارشناس تغذیه، می‌گوید که نوع منبع کربوهیدرات در هر کشوری، بستگی «به میزان رفاه اقتصادی» آن کشور دارد، یعنی هر چقدر رفاه در کشوری بیشتر باشد، کیفیت منبع اولیه تغذیه مردم هم بالاتر است، کشوری که از نظر اقتصادی در رفاه باشد، منبع اولیه‌اش، مواد لبنی و پروتئین‌هاست، کشورهایی که منبع اولیه به‌دست‌آوردن کربوهیدرات‌شان نان باشد، به این معنی است که «آن کشور از نظر رفاه اقتصادی در شرایط پایینی قرار دارد». اما در مقابل کارشناس مواد غذایی حسین زارع می‌گوید که خرید بالای نان به معنای خوردن آن نیست، برخی از فراورده‌های نانی سریعاً «خشک و بیات شده و دارای ضایعات زیادی» هستند و «عادات غذایی» ایرانی‌ها هم از دیگر دلایل بالا بودن مصرف نان در کشور است و متأسفانه «برخی خانواده‌ها مانده نانی را که صبح خریده‌اند، عصرها به بهانه اینکه بیات شده دور می‌ریزند». مصرف بالای نان‌ها به دلیل دورریز زیاد و استفاده برای فراورده‌های دامی است.ضرورت توجه به بهبود کیفیت نان، تغییر ذائقه مردم به مصرف نان‌هایی که دور ریزی کمتری دارند، فرهنگ‌سازی برای مصرف به‌اندازه و اصلاح قیمت‌ها به‌شرط هدفمندسازی یارانه‌ها از جمله راهکارهایی هستند که کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=19682

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.