ایسنا/آذربایجان شرقی شهردار تبریز به تشریح پروژههای بزرگ شهرداری در راستای حفظ و احیای باغات شهر پرداخت و گفت: تملک ۴۱۶ هکتار از باغات تبریز در سالهای اخیر شروع شده و قسمتهای باقی مانده از پروژهها نیز ادامه دارد.
یعقوب هوشیار در گفتوگو با خبرنگاران، احیای باغات تبریز را یکی از اقدامات اساسی مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: در نقاط مختلف شهر باغات قدیمی شناسایی، تملک و عملیات عمرانی احیا شروع شده است.
وی در ادامه احیای باغ چلبی را یکی از این اقدامات برشمرد و افزود: احیای باغ چلبی به مساحت ۳۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع یکی از پروژههایی است که برای تملک آن بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و عملیات احداث پارک کودک بزودی آغاز میشود.
وی همچنین شروع تملک ۱۰۰ هکتاری باغات لاله در جنوب شهر را از دیگر اقدامات اساسی در راستای احیای باغشهر تبریز خواند و گفت: باغات لاله به مثابه هویت تاریخی_باغشهری تبریز، شامل چندین فقره قنات و استخر (گول) است و تنها ۱۶ هکتار از تملک باغات لاله باقی مانده که توافقاتی نیز در این مورد انجام یافته است.
شهردار تبریز ادامه داد: پروژه پارک شهربانو با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان با ۱۷ هکتار مساحت که در قسمتهای تملک شده باغات لاله واقع شده به عنوان پروژهای فاخر و ماندگار درحال احداث است.
وی اذعان کرد: با احداث پارک شهربانو، شاهد توسعه ۱۷ هکتاری زیرساختهای فرهنگی، آموزشی، ورزشی، تفریحی و فضای سبز در شهر خواهیم بود و این پارک ظرفیت خوبی برای بهرهمندی بانوان تبریز از امکانات تفریحی و آموزشی ایجاد خواهد کرد.
وی همچنین با بیان اینکه پارک بزرگ تبریز یکی از ثروتهای عظیم فضای سبز شهر است، خاطرنشان کرد:تملک باغات پارک بزرگ تبریز از سالیان متمادی شروع شده و در دورههای مختلف مدیریت شهری از ۸۰۰ هکتار تاکنون ۳۰۰ هکتار تملک شده است و ضرورت دارد روند تملک و عملیات اجرایی این پارک تسریع یابد.
هوشیار با تاکید بر حفظ و احیای هویت تاریخی محلات قدیمی تبریز تشریح کرد: محله برق لامع در خیابان ۱۷ شهریور و یکی از محلات قدیمی تبریز واقع شده است که عملیات تملک آن با ۱۳ هزار مترمربع عرصه و ۱۰۶۰۰ متر مربع اعیان به اتمام رسیده و طراحی پارک موزه برق لامع نیز در دست اجرا میباشد.
وی از پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی پروژه باز زندهسازی عمارت کلاه فرنگی واقع در پارک باغشمال خبر داد و گفت: ۱۳ هزار مترمربع کفسازی و کاشت ۴ هکتاری فضای سبز در فاز دوم پارک باغشمال انجام گرفته است.
وی در این رابطه افزود: احیای هویت تاریخی فرهنگی تبریز یکی از رسالتهای مدیریت شهری است که برهمین اساس ضرورت دارد پروژه عمارت کلاه فرنگی در کوتاهترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.
شهردار تبریز در خصوص آخرین وضعیت تملک کلانتر باغی افزود: از مجموع ۷ هکتار باغات کلانتر تاکنون پنج هکتار تملک و عملیات عمرانی آن نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای سیاست تملک و احیای باغات قدیمی تبریز، بخش عمدهای از باغات پیرامونی مجموعه ائلگولی در ضلع شمالی به این تفرجگاه الحاق شده، تشریح کرد: توسعه باغات الحاقی ائلگولی تبریز در مجموع ۵ هکتار بوده که تاکنون ۲.۵ هکتار از این باغات تملک و محوطه سازی شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی همچنین بر اتمام تملک قسمتهای باقی مانده باغات تحت تملک تاکید کرد و در ادامه هدفگذاری توسعه ۶۰۰ هکتاری فضای سبز را یکی از اولویت های مدیریت شهری در کنار احیای باغات تبریز خواند و گفت: با اتمام و تکمیل این طرح توسعه شاهد افزایش سه مترمربعی سرانه فضای سبز در تبریز خواهیم بود.