سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت درباره تهدید هستهای رژیم صهیونیستی، از جامعه جهانی خواست که ضمن محکوم کردن اظهارات بیپروا و خطرناک مقامات این رژیم، به آن فشار وارد کند تا برنامه تسلیحات هستهای خود را متوقف کند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «عمیخای الیاهو» وزیر میراث رژیم صهیونیستی اخیرا در برنامهای تلویزیونی خواستار بمباران اتمی غزه شد، اظهاراتی که واکنشهایی را به همراه داشت و او پس حرفش را پس گرفت و از موضعی که اتخاذ کرده بود عقبنشینی کرد.
در همین خصوص «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به رئیس فعلی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تهدید هستهای این رژیم نوشت: «مایلم توجه شورای امنیت را به موضوع بسیار نگرانکنندهای جلب کنم. تهدید به استفاده از سلاح هستهای توسط رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان آسیب پذیر و بیگناه در نوار محاصره شده غزه. مردم بیدفاع فلسطین غزه که در معرض تجاوزات نظامی مداوم اسرائیل، کشتارهای وحشیانه، جنایات و مجازاتهای دستهجمعی قرار گرفتهاند، که همگی نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه به حساب میآید، اکنون با تهدید هستهای رژیم یاغی اسرائیل روبرو هستند. آنچه نگرانی ما را تشدید کرده، ادعایی است که وزیر میراث اسرائیل در مصاحبه اخیر خود بیان داشته است.»
البته براساس اعلا منابع خبری رژیم صهیونیستی تاکنون معادل قدرت ۲ بمب اتمی اقدام به بمباران غزه کرده است.
به گزارش فارس، این اظهارات همچنین با واکنش حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ناصر کنعانی سخنگوی این وزارتخانه نیز روبرو شد.
امیرعبداللهیان در این باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اظهارات وزیر رژیم اسرائیل به استفاده از بمب اتمی نشانگر شکست واقعی رژیم در برابر مقاومت است. شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید برای خلع سلاح اتمی این رژیم وحشی و آپارتاید فوری و بدون وقفه اقدام کند. فردا دیر است. مسؤولیت کامل این نسل کشی با کاخ سفید است.
ناصر کنعانی هم در این باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وحشیگری بی حد و مرز رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه در روزهای اخیر، با تهدید امروز وزیر کابینه رژیم یاد شده به استفاده از بمب هستهای، زنگ هشداری برای همه جهانیان است.جهان میبایست فورا در مقابل این رژیم فاشیست و نژادپرست بایستد و حامیان آن را پاسخگو کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ۱۵ آبان ماه همچنین روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: سکوت مدعیان غربی حامی رژیم منع به کارگیری و گسترش سلاحهای هستهای نسبت به این تهدید را رصد میکنیم و مایه تاسف است که اینها کسانی هستند که سالها درباره تهدیدهای موهوم و دروغین واکنش نشان میدادند، ولی نسبت به این تهدید واضح سکوت کردهاند. این نشان میدهد این رژیم در ارتکاب جنایات جنگی هیچ حد و مرزی را قائل نیست و برای حقوق، قوانین و مقررات آمره بینالمللی ذرهای احترام قائل نیست.
وزارت خارجه قطر هم در بیانیهای تهدید این وزیر رژیم صهیونیستی در خصوص بمباران اتمی نوار غزه را به شدت محکوم کرد. (اینجا بخوانید)
در نامه نماینده دائم ایران در سازمان ملل آمده است: «یادآوری این نکته عمیقاً نگرانکننده است که این دومین بار در تنها دو ماه گذشته است که مقامات ارشد رژیم اسرائیل به تهدید استفاده از سلاح هستهای متوسل میشوند. پیش از این، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهدیدات صریحی در خصوص استفاده از سلاح هستهای علیه ایران را مطرح کرد. استفاده یا حتی تهدید محض از سلاحهای هستهای، صرف نظر از شرایط یا طرف مسؤول، نه تنها نقض آشکار حقوق بینالملل، بلکه همچنین به اصول اساسی مندرج در منشور ملل متحد، به ویژه ماده ۲ (۴) است.»
در نامه ایروانی به رئیس شورای امنیت عنوان شده است: «علاوه بر این، آنچه این وضعیت را بیش از پیش نگرانکننده میکند زمانی است که چنین تهدیدهای وحشتناکی از سوی مقامات یک رژیم اشغالگر سرچشمه میگیرد، رژیمی که بیاعتنایی مداوم به قوانین بینالمللی بشردوستانه نشان داده و به جنایات شنیع بیوقفه خود علیه مردم فلسطین از جمله نسلکشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت ادامه میدهد و حتی از گرسنگی دادن به مردم به عنوان روشی برای جنگ در نوار محاصره شده غزه استفاده میکند. علاوه بر این، امتناع آنها از توجه به فراخوان گسترده جامعه بینالمللی برای آتشبس، موجب حیرت جامعه جهانی شده است.»
در نامه مذکور تصریح شده است: «جمهوری اسلامی ایران از جامعه جهانی میخواهد که اظهارات بیپروا و خطرناک رژیم اسرائیل را محکوم کرده و برای اطمینان از همکاری کامل رژیم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پایبندی به پادمانها و رویههای راستیآزمایی، به آن فشار وارد کند تا برنامه تسلیحات هستهای خود را متوقف کند و به تمامی معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی مرتبط در مورد سلاحهای کشتار جمعی ملحق شده و آنها را بهطور کامل اجرا کند.»