نصر: سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانشرقی گفت: چالش اصلی این روزهای بنیاد شهید، موانع فراوان در انجام فرآیند تحویل خودروی جانبازانِ گرانقدرِ مشمول است که درخواست میکنیم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در جهت رفع این موانع کمک کنند.
وی همچنین تسهیلگری در امر واگذاری زمین به مشمولان ماده ۷ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: فقط در تبریز بیش از 5 هزار متقاضیِ واجد شرایط و مشمولِ این بند قانونی را داریم و این در حالیست که تامین زمین آنان و ایثارگرانِ ساکن در دیگر مناطق شهری و روستایی استان، نیازمند احساس مسئولیت و همکاریِ بیش از گذشتۀ دستگاههای اجراییِ ذیصلاح است.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانشرقی تصریح کرد: زیبنده نیست در شرایطی که بیش از 30 سال از جنگ تحمیلی سپری میشود، ایثارگران عزیز که همه مدیون فداکاری و ازجانگذشتگی آنان هستیم، نگران مسکن باشند.
سلمانی، در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اجرای دقیق قانون تبدیل وضعیت خانوادههای شهدا و ایثارگران تاکید و اظهار کرد: متاسفانه برخی از نهادهای عمدتاً خصولتی و شرکتهای مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی برای اجرای این قانون با مشکلاتی روبهرو هستند و بعضاً با طرح این ادعا که خصوصیاند، از تبدیل وضعیت ایثارگران استنکاف میکنند.
وی با یادآوری این نکته که تمام نهادهای دولتی، خصولتی و خصوصی مشمول قانون تبدیل وضعیت ایثارگران هستند، افزود: درخواست ما از نمایندگان محترم مجلس این است که مستنکفین از قانون را مورد مؤاخذه قرار دهند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانشرقی، عدم اجرای ضوابط بازنشستگی با سنوات ارفاقیِ همسران و فرزندان شهدا موضوع ماده (24) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و همچنین بیاعتنایی به جایگزینی فرزند ایثارگر بهجای پدر موضوع تبصره (2) ماده (21) همین قانون را از دیگر چالشهای ایثارگران عنوان کرد.
وی، گره خوردن پرداخت کمک معیشت ایثارگرانِ واجد شرایط به دهکبندیهایِ پر اشتباه و نیز پایین بودن میزان پرداختی به برخی از ایثارگرانِ واجد شرایطِ دریافت مستمری را مورد انتقاد قرار داد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای کمک به رفع این مشکلات استمداد طلبید.
سلمانی، همچنین از حذف بودجه تخصیصی برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت از بودجه سنواتی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بند (و) تبصره (9) بودجه امسال که همۀ دستگاههای اجرایی را مکلف میکرد حداقل یک درصد از اعتبارات هزینهای خود را برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و جهاد هزینه کنند، حذف شد و امیدواریم اکنون که در فصل بررسی لایحه بودجۀ سال آینده قرار داریم، بازگرداندن این بند، مدّ نظر نمایندگان محترم مجلس باشد.
وی در ابتدای سخنان خود خطاب به رئیس و دو عضو مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: به بنیاد شهید که متبرّک بهنام شهدا و ایثارگران و در واقع خانۀ این عزیزان است، خوش آمدهاید.
سلمانی افزود: به نیابت از خادمان خانوادههای شهدا و ایثارگران در بنیاد شهید استان از همراهی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای دستیابی به اهداف بنیاد شهید و نیز توجه ویژۀ آنان به مشکلات خانوادههای معزّز شهدا و ایثارگران عزیز و پیگیری این مشکلات در مجلس شورای اسلامی نهایت قدردانی را دارم و مطئنم این نشست که برابر ابلاغیه معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید مرکز تشکل شده و مقرر است سالیانه در چند نوبت تکرار شود، زمینۀ کاهش مشکلات و چالش های موجود را فراهم کند.