دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی منطقه آزاد ارس، محور اتصال کریدورهای اقتصادی کشور به کشورهای همسایه خواهد بود.
«ارس» محور اتصال کریدورهای ملی به کشورهای همسایه است
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، رضا مسرور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور امروز که برای شرکت در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس به آذربایجان شرقی سفر کرده است در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز در بیت وی، منطقه آزاد ارس را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: این منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی، محور اتصال کریدورهای اقتصادی کشور به کشورهای همسایه خواهد بود.وی حضور مدیران جوان، تحصیلکرده و بومی در ارس را فرصتی مغتنم برشمرد و افزود: راهبردهای طراحی و پیش بینی شده برای منطقه آزاد ارس با مدیریت مهندس مقدمزاده بیش از پیش عملیاتی خواهد شد.مسرور با اشاره به ظرفیت های صنعتی، کشاورزی و گردشگری منطقه آزاد ارس تاکید کرد: هر موضوعی بتواند شاخصهای توسعه را در این نقطه صفر مرزی ارتقاء دهد باید اجرایی شود.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با تأکید انسجام بر بخشی به برنامه فرهنگی و اجتماعی گفت: مدیران باید در فصل بودجهبندی و همچنین توزیع آن به مناطق همجوار مناطق آزاد باید توازن و عدالت را موردتوجه قرار دهند.مطهری اصل با تاکید بر اهمیت جایگاه منطقه آزاد ارس و همسایگی آن با کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه گفت: اقتصادی پویا در منطقه آزاد ارس مناسبات سیاسی کشورمان با کشورهای همسایه را تعمیق و تحکیم میکند. امامجمعه تبریز با تأکید بر اینکه توسعه مناسبات اقتصادی ایران اسلامی با کشورهای همجوار زمینه بروز و ظهور اختلافات سیاسی را به حداقل میرساند افزود: البته کشورهای دوست و همسایه ما که با منطقه آزاد ارس مرز مشترک دارند علاقمند به توسعه همکاریهای اقتصادی، گردشگری و سیاسی هستند و دخالتهای کشورهای بیگانه در این منطقه خللی در دوستیها و همبستگیها نخواهد گذاشت. وی علاقه مردم کشور آذربایجان به ملت ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایران برای مردم کشور جمهوری آذربایجان وطن دوم بهحساب میآید.مطهری سوابق همکاریهای اقتصادی و سیاسی ایران و ارمنستان را هم مورد اشاره قرار داد و افزود: منطقه آزاد ارس تنها نقطه مرز مشترک ایران با کشور ارمنستان است و ویژگیهای استراتژیکی این منطقه میتواند مناسبات همهجانبه دو کشور را افزایش دهد.نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه ارس برای ایران مهم است اظهار داشت: مدیران منطقه با افق دید ملی و نگاه جامع به همه موضوعات خصوصاً اقتصادی و سرمایهگذاری توسعه همه همهجانبه را رقم بزنند.
گزارش فارس حاکی است، به پیشنهاد دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و با حکم «عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، «هادی مقدمزاده» به عنوان «مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس» منصوب شد. هادی مقدمزاده، دارای مدرک دکترای مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران است. وی از مدیران بومی منطقه مرند و جلفا محسوب میشود و شهردار منطقه 4 تبریز و حکم مشاوری سازمان منطقه آزاد ارس را در کارنامه کاری خود دارد.منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس در استان آذربایجان شرقی (شهرستان جلفا) و شمالغرب ایران واقع شده است. بنا بر ارزیابیهای صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، منطقه آزاد ارس، پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور است.این منطقه که در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته، دارای وسعت ۵۱۰۰۰ هکتار است. منطقهٔ آزاد ارس در نزدیکی شهر تبریز -که یکی از قطبهای عمدهٔ دانشگاهی و صنعتی ایران است- قرار داشته و با شهر تهران نیز ۷۶۱ کیلومتر فاصله دارد.منطقه ارس از دیرباز جایگاه مهمی در تجارت جهانی داشته و همواره مورد توجه بازرگانان و مسافران آسیا – اروپا و جاده ابریشم بوده است. علاوه بر اهمیت این منطقه در تجارت و تزانزیت، ویژگیهای طبیعی و جغرافیایی این منطقه نیز بر ظرفیتهای آن افزوده است.در همین راستا منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس در سال ۱۳۸۴ با مساحت اولیه ۹۷۰۰ هکتار آغاز به کار نمود. محدوده این منطقه آزاد تجاری – صنعتی در سال ۱۳۸۷ گسترش یافته و به ۵۱۰۰۰ هکتار رسید.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس که شامل مناطقی از شهرستانهای جلفا و خداآفرین میشود، در ۴ محدوده جغرافیایی منفصل، در شمالغرب ایران و در نقطه صفر مرزی با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده است. منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس به دلیل ذخایر و منابع طبیعی، آب و هوا و اقلیم مساعد، چشمههای آب معدنی و جذابیتهای تاریخی و فرهنگی متعدد، از جمله مقاصد توریستی قابل توجه نیز به شمار میرود که ظرفیتهای قابل توجهی نیز برای فعالیتهای کشاورزی و صنعتی دارد.مهمترین اهداف این منطقه گسترش تجارت و خدمات تجاری، توسعه صنعت حمل و نقل، کشاورزی و دامپروی، صنایع پاک و تسهیلات درمانی و فوق درمانی و فعالیتهای گردشگری است.
منطقه آزاد ارس شامل ۷ بخش گسسته از هم و به مرکزیت شهر جلفا است:بخش آزاد جلفابخش آزاد نوردوزبخش آزاد خداآفرینبخش آزاد یامچیبخش آزاد مغانبخش آزاد بیله سواربخش آزاد گرمیشهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی-تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینهای صد ساله بوده و مرز مشترک ایران و جمهوری آذربایجان(نخجوان) در شهر جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران، پس از فرودگاههای تهران مطرح است.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=24231
- ارسال توسط : کریم دلاویز