مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، با اشاره به کاهش محسوس بارندگیها و کاهش ورودی آب به سدهای استان، از طرح انتقال آب ارس به تبریز بهعنوان راهحلی بلندمدت برای تأمین آب شرب استان در آیندهای نزدیک یاد کرد.
آب ارس؛ راهحل پایدار معضل آب آذربایجان شرقی
محمد خانی امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی بهطور عمده از هشت سد، یکهزار و ۵۵۰ چاه و ۷۰ رشته قنات تأمین آب میشود. اما کاهش محسوس دبی تغذیه یا ورودی آب به سدها به دلیل کاهش بارندگیها، یکی از چالشهای جدی تأمین منابع آبی استان است. در برخی شهرستانها مانند شبستر و مرند، بارندگیها تا 55 درصد کاهش یافته است. وی همچنین خاطرنشان کرد که 65 درصد آب شرب استان از منابع سطحی و رودخانهها و 35 درصد از منابع زیرزمینی تأمین میشود.خانی تأکید کرد: تأمین آب هر منطقه بهطور مستقل از همان منطقه صورت میگیرد و امکان تأمین آب از سایر مناطق از طریق دیسپاچینگ کشوری وجود ندارد. با این حال، دولت در چهار سال و نیم گذشته اقداماتی مؤثر برای تکمیل زیرساختهای آبی استان انجام داده است و طرحهای انتقال آب از جمله انتقال آب ارس به تبریز، بهعنوان یکی از اَبَرپروژههای آبی کشور، در دستور کار قرار دارد.وی افزود: طرح انتقال آب ارس به تبریز علاوه بر تأمین آب شرب شهرهای مسیر، 75 درصد نیاز آب شرب استان را برای 30 سال آینده تضمین میکند. این پروژه با توجه به شرایط فعلی و چشمانداز آینده، به یکی از اولویتهای اساسی تبدیل شده است.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی همچنین بر لزوم مدیریت مصرف آب تأکید کرد و از مردم خواست با همکاری در کاهش مصرف، به کاهش فشار بر منابع آبی استان کمک کنند.
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی صورت گرفته در استان، اظهار کرد که تولید آب همچنان به تغییرات اقلیمی و بارشها وابسته است.در نهایت، خانی نوید داد که پروژههایی مانند انتقال آب ارس، آیندهای پایدار برای تأمین منابع آبی استان آذربایجان شرقی به ارمغان خواهد آورد.
لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=26610
- ارسال توسط : کریم دلاویز