تاریخ : سه شنبه, ۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Tuesday, 22 April , 2025

آغاز پروژه ترمینال جدید فرودگاه تبریز با اعتبار دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان

  • کد خبر : 29611
  • 02 اردیبهشت 1404 - 5:55
آغاز پروژه ترمینال جدید فرودگاه تبریز با اعتبار دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان

نصر: مدیرکل فرودگاه های آذربایجان شرقی گفت: با ساخت ترمینال جدید، پروازهای داخلی و خارجی از یکدیگر جدا خواهند شد و ترمینال موجود پس از تغییراتی به ترمینال پروازهای خارجی تبدیل خواهد شد.

به گزارش نصر، “رامین آذری” در تشریح عملکرد و وضعیت کلی فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز با خبرنگاران نصر به گفت و گو پرداخت. در ادامه مصاحبه به شرح زیر است؛

-لطفا وضعیت پروازهای فرودگاه تبریز را در بازه زمانی نوروز تشریح فرمایید؛
خوشبختانه فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز در بازه زمانی ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۴، شاهد فعالیت چشمگیری بود. در این مدت، بیش از ۹۷۷ سورتی پرواز انجام شد و ما موفق به جابجایی بیش از ۱۰۲ هزار مسافر شدیم. نکته قابل توجه، رشد ۱۸ درصدی مسافران خارجی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است که بالغ بر ۳۲ هزار نفر بوده‌اند.

-چه تدابیری برای افزایش رضایت مسافران در این ایام اندیشیده شده بود؟
یکی از رویکردهای جدید ما در نوروز ۱۴۰۴، تلاش برای افزایش تنوع ایرلاین‌های فعال در فرودگاه بود. خوشبختانه توانستیم با همکاری ۱۶ ایرلاین داخلی و ۶ ایرلاین خارجی، خدمات جابجایی مسافران را ارائه دهیم. همچنین، پروازهایی به ۸ شهر خارجی در نزدیک به ۵ کشور برقرار شد که برخی از این مسیرها، مسیرهای جدیدی برای فرودگاه تبریز محسوب می‌شوند. استقبال مسافران از این تنوع و خدمات ارائه شده بسیار خوب بود و این برای ما مایه خرسندی است.

– در خصوص آمار کلی پروازها در سال گذشته چطور؟ چه دستاوردهایی در سال ۱۴۰۳ داشتید؟
در طول سال ۱۴۰۳، فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز میزبان بیش از ۱۳ هزار پرواز مسافری بود و نزدیک به یک میلیون و ۵۸۰ هزار نفر از طریق این فرودگاه جابجا شدند. در این راستا، یکی از اهداف اصلی ما، تنوع بخشیدن به شبکه پروازی بود. به عنوان مثال، آغاز پروازهای فلای دبی از اواخر سال گذشته، اتفاق مثبتی برای فرودگاه تبریز بود و تاکنون ۸ پرواز به دبی انجام شده که حدود ۲۰ درصد مسافران این پروازها، مسافران ترانزیتی و ارتباطی بوده‌اند.

-به نظر می‌رسد توسعه ارتباطات بین‌المللی برای فرودگاه تبریز اهمیت ویژه‌ای دارد. در این زمینه چه برنامه‌هایی دارید؟
ما به دنبال آن هستیم که از طریق فرودگاه‌های مبدأ ایرلاین‌هایی مانند فلای دبی، پگاسوس و ترکیش، استان آذربایجان شرقی را به کشورهای دیگر و کل جهان متصل کنیم. برای ما، کارکرد این ایرلاین‌ها صرفاً جابجایی مسافر بین تبریز و شهرهای مبدأ نیست. در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد مسافرانی که با ترکیش و پگاسوز جابجا می‌شوند، مسافران ترانزیتی هستند که مقصد نهایی آن‌ها استانبول نیست، بلکه شهرهای اروپایی است. هرچه تعداد ایرلاین‌های بزرگ و مقاصد پروازی بیشتری در تبریز وجود داشته باشد، جایگاه این فرودگاه تثبیت‌شده‌تر و استقبال مردمی نیز بیشتر خواهد بود. توسعه شبکه پروازی و تنوع ایرلاین‌ها، یکی از اهداف اصلی ما در سال ۱۴۰۴ است که در سال ۱۴۰۳ نیز به آن توجه ویژه‌ای داشتیم. در حال حاضر، ۱۶ ایرلاین داخلی پروازهای منظم برنامه‌ای از تبریز دارند و در ایامی مانند نوروز، برخی ایرلاین‌های خارجی نیز خدمات بیشتری ارائه می‌دهند.

-یکی از موضوعات مهم فرودگاه تبریز، بحث احداث ترمینال جدید است. در این زمینه چه اقداماتی صورت گرفته است؟
پروژه ترمینال جدید فرودگاه تبریز از اولویت‌های اصلی من از روز نخست تصدی این مسئولیت بوده است. علاوه بر آن، توسعه شبکه پروازی، هوانوردی عمومی و ارتقای کیفیت خدمات عمومی نیز از دیگر اهداف ما بوده‌اند. خوشبختانه، در مقایسه با زمان شروع مسئولیتم، از نظر مقاصد پروازی و تعداد ایرلاین‌ها به نقطه قابل قبولی رسیده‌ایم. اما در حوزه ساخت ترمینال جدید، با توجه به اینکه ترمینال فعلی در شأن استان نیست و با افزایش تنوع ایرلاین‌ها، محدودیت فضای ترمینالی می‌تواند منجر به کاهش کیفیت خدمات و نارضایتی مسافران شود، احداث ترمینال جدید ضروری است. متأسفانه، به دلیل خودگردان بودن سیستم درآمد و هزینه شرکت فرودگاه‌های کشور و ناوبری هوایی ایران و کاهش چشمگیر درآمدها در دوران شیوع کرونا، مناقصه برگزار شده برای این پروژه باطل شد و نتوانستیم پیمانکار را انتخاب کنیم.

-آخرین وضعیت این پروژه به کجا رسیده است؟
طبق آخرین مصوبه هیئت مدیره در اسفندماه ۱۴۰۳، این پروژه مجدداً تعریف شده و توسط استاندار محترم آذربایجان شرقی و وزیر محترم راه و شهرسازی پیگیری خواهد شد. مشاور پروژه انتخاب شده و تأمین اعتبارات لازم نیز صورت گرفته است. تمام تلاش ما این است که طی یک تا دو ماه آینده، فراخوان انتخاب مجری کلید بخورد. پروژه ترمینال جدید در مساحتی بالغ بر ۲۲ هزار متر مربع و با برآورد ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت فرودگاه‌ها آغاز خواهد شد.
در مقایسه، مساحت ترمینال فعلی ۱۰ هزار و ۷۰۰ متر مربع است. ما همچنین از سرمایه‌گذاران در این پروژه استقبال می‌کنیم.

-پس با ساخت ترمینال جدید، چه تغییراتی در نحوه ارائه خدمات ایجاد خواهد شد؟
ما ترمینال‌ها را بر اساس فضای ترمینالی و تعداد تردد مسافران رتبه‌بندی می‌کنیم. بر اساس طرح مطالعاتی جامع فرودگاه و پیش‌بینی رشد مسافران در سال‌های آتی، ترمینال‌های جدید طراحی می‌شوند. با ساخت ترمینال جدید، پروازهای داخلی و خارجی از یکدیگر جدا خواهند شد. با توجه به تعداد مسافران فعلی، طراحی و برخی الزامات ترمینال خارجی در ترمینال جدید در نظر گرفته نشده است. سیاست کلی ما این است که ترمینال جدید به عنوان ترمینال پروازهای داخلی مورد استفاده قرار گیرد و ترمینال موجود با اعمال تغییراتی به ترمینال پروازهای خارجی تبدیل شود. تحقق این توسعه ترمینالی، جایگاه فرودگاه تبریز را ارتقا خواهد بخشید.

-در پایان، بفرمایید جایگاه فرودگاه تبریز در میان فرودگاه‌های کشور چگونه است؟
شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران متولی ۵۴ فرودگاه در کشور است و فرودگاه تبریز از نظر تعداد مسافر، پس از فرودگاه‌های تهران، مشهد و شیراز، رتبه چهارم را دارد. در بحث تجمیع آمارهای داخلی و خارجی نیز رتبه پنجم را به خود اختصاص داده‌ایم. از نظر زیرساخت فرودگاهی و هوانوردی، ما نه تنها کمبودی نسبت به سایر فرودگاه‌ها نداریم، بلکه به جرأت می‌توانم بگویم که از لحاظ تجهیزات تخصصی هوانوردی پیشرفته‌تر نیز هستیم. در حوزه ماشین‌آلات آتش‌نشانی، تجهیزات نجات و ایمنی و سایر تجهیزات تخصصی هوانوردی، فرودگاه تبریز جزو فرودگاه‌های برتر کشور محسوب می‌شود و تنها در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری و هزینه شده است.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=29611

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.