ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: هرروزه به ازای هر نفر یک کیلوگرم تولید زباله داریم که با احتساب جمعیت نزدیک به چهار میلیون نفری استان، روزانه چهارهزار تن زباله تولید میکنیم.
محمدحسین حسنزاده یکشنبه هفتم اردیبهشت در همایش «زمین پاک، انرژی پاک، برای فردای نوین» افزود: یکی از جدیترین آسیبها برای محیطزیست، شیوه غیراصولی دفن و جمعآوری زباله در سطح استان است. این امر بسیار نادرست مدیریت میشود که منجر به آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی استان میشود. آسیب اینروشها در نهایت در محصولات کشاورزی که با خاک و آب آلوده رشد کرده و تولید بیماری میکنند، مشاهده میشود که به بالا رفتن اقتصاد درمان منجر میشود.
وی با بیان اینکه محیطزیست استان وضعیت مناسبی ندارد، تأکید کرد: متاسفانه ما نتوانستیم به عنوان نسل جلوتر، عهدهدار این وظیفه خطیر باشیم و عذرخواهی میکنیم که کوشش مورد نیاز برای حفظ طبیعت را به خرج ندادیم. با تمام مشکلاتی که داشتیم، همچنان توجیحی برای این وضعیت و یادگاری این میراث به آیندگان نداریم. امیدواریم که نسل جدید با دانش، آگاهی، عشق و علاقه قدمهایی مستحکم برای حفظ محیطزیست بردارند و به کمک هم روزهای خوبی برای مملکتمان فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: دستگاههای نظارتی، اجرایی، شهرداری و… با منابع محدودی که دارند، به یاری سازمان محیطزیست شتافته و به بهبودی این وضعیت کمک میکنند. البته نظارت بیشتری بر واحدهای صنعتی نیاز است تا کمترین میزان آلودگی را داشته باشیم. این امر میسر نمیشود مگر با مشارکت مردم، آموزشهای لازم، افزایش برخورد آگاهانه با محیط زیست و تصمیمات درست، تا به زندگی بهتری برسیم.
حسنزاده با بیان اینکه قبل از تولید زباله، به چرایی و میزان تولیدش توجه کنیم، اظهار کرد: تخریب محیطزیست با زندگی انسانها گره خورده است، اما باید این روند را به حداقل رسانده و بدانیم که طبیعت نیاز به درک و علاقه آگاهانه دارد تا از آلودگیاش جلوگیری و بعنوان میراثی مهم، به آیندگان تخویل داده شود. همچنین همکاری سازمانهای خیریه و فعالان محیطزیست میتواند نقطه عطفی در بهبود این روند باشد.