تاریخ : چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 23 October , 2024

چند نرخی بودن ارز دلالان را زیاد، صادرکنندگان را کم کرده است!

  • کد خبر : 3495
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
چند نرخی بودن ارز دلالان را زیاد، صادرکنندگان را کم کرده است!

نائب رئیس اتاق تبریز با انتقاد از چند نرخی بودن ارز در کشور گفت: حقیقت این است که این کار تنها به نفع دلالان بوده و شمار صادرکنندگان را کاهش داده و به نفع واردکنندگان است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مسعود بنابیان امروز در  چهارمین جلسه کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز که با حضور سیدیوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز، جمعی از هیئت نمایندگان اتاق تبریز، نرگس باقری؛ مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران، ناهید دشتدار؛ مدیر کل دفتر خدمات ارزی و مالی سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از فعالان اقتصادی استان  در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: همه کشورهای دنیا به‌دنبال مثبت کردن تراز تجاری خود هستند و صرفاً نمی‌شود به صادرات به‌عنوان یک راه حل برای نیل به این هدف تمرکز کرد.

مسعود بنابیان با انتقاد از چند نرخی بودن ارز در کشور گفت: اینکه ارز ۵۰ هزار تومانی را به قیمت ۳۷ هزار تومان به دولت بدهیم، منجر به بروز سوداگری می‌شود.

وی تصریح کرد: حقیقت این است که این کار تنها به نفع دلالان بوده و شمار صادرکنندگان را کاهش داده و به نفع واردکنندگان است.

نائب رئیس اتاق تبریز خاطر نشان کرد: مشکل در برگشت ارز یا پیمان‌سپاری ارزی نیست، بلکه مشکل واقعی در تعیین قیمت دستوری برای ارز برگشتی است که صادرکننده را موظف می‌کند، ارز را ۲۰ درصد زیر قیمت بازار به سامانه‌های مختلف واردکنندگان واگذار کند. این امر علاوه بر ایجاد چرخه معیوب اقتصادی موجب ایجاد دلسردی بین فعالان اقتصادی و در نهایت بی‌غبتی به صادرات شده است.

وی تاکید کرد: تلاش دولت برای پایین نگه داشتن قیمت ارز نتیجه منفی بر بازار و فرآیند صادرات داشته و خواهد داشت.

بنابیان ابراز امیدواری کرد: با تدابیر اتخاذ شده و رویکرد جدید شرایط بهتر شود.

رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز در این نشست با اشاره به سرگردانی برخی از تجار در رفع تعهد ارزی گفت: در حال حاضر بحث پیمان‌سپاری از اساسی‌ترین دغدغه‌های فعالان اقتصادی محسوب می شود، به طوریکه بر اساس نظرسنجی کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق نزدیک به نیمی از صادرکنندگان اتاق تبریز با این قضیه درگیر هستند.

سید یوسف حسینی ادامه داد: با پیگیری‌های اتاق بازرگانی تبریز اقدامات مثبتی در خصوص طرح و انتقال این مشکل به نهادهای بالادستی و تصمیم‌گیرنده انجام شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با به ثمر رسیدن اقدامات اتاق تبریز و طرح موارد مورد بحث در این جلسه، خبرهای خوشی در رابطه با رفع تعهد ارزی بشنویم.

لینک کوتاه : https://khooshkhabar.com/?p=3495

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.