مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اعلام کرد: در ۱۰ ماه نخست امسال یک میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار از گمرکات استان به مقصد بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر شده است.
وی افزود: عمده صادرات استان به ترتیب به کشورهای ترکیه، عراق و ارمنستان بوده است.
وی با بیان این که خوشبختانه صادرات محصولات کشاورزی و بخش معدن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است، عنوان کرد: بیشترین گروههای کالایی صادر شده به ترتیب گروه صنایع فلزی، قیر نفت و محصولات پلی استیرن غیرقابل انبساط معمولی بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از افزایش ۲۲۵ درصدی صادرات آذربایجانشرقی به کشورهای عضو بیرکس خبر داد و گفت: در ۱۰ ماه نخست امسال میزان صادرات از گمرکات استان به کشورهای عضو بریکس از نظر ارزش ۲۸ میلیون دلار و از نظر وزنی ۲۴ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش ۲۲۵.۵ درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: بیشترین میزان صادرات از گمرکات استان به ترتیب به کشورهای هند به ارزش حدود ۲۱ میلیون دلار، چین به ارزش شش میلیون دلار، بلاروس ۷۱۵ هزار دلار، برزیل ۵۱۸ هزار دلار و کشورهای آفریقای جنوبی ۶۶ هزار دلار بوده است.
وی با بیان اینکه ۳۸۳۵.۲ درصد افزایش صادرات به هند داشتهایم، ادامه داد: از بین کشورهای مقصد بیرکس، کشور هند بیشترین آمار افزایش صادرات از گمرکات استان را با ۳۸۳۵.۲ درصد به خود اختصاص داده که عمده کالای صادراتی محصولات پتروشیمی و پایه نفتی بوده است.
عظمائی با اشاره به اهمیت توسعه مراودات تجاری به کشورهای عضو بریکس اذعان کرد: عمده گروههای کالایی صادر شده از گمرکات استان به کشورهای عضو بریکس محصولات پلی استیرن غیرقابل انبساط معمولی، محصولات خشکبار و پلی استیرن غیرقابل انبساط مقاوم در برابر ضربه بوده است.
همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان آذربایجان شرقی تا پایان امسال برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، بریکس (BRICS)، نام گروهی از کشورها به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو یعنی برزیل (Brazil)، روسیه (Russia)، هند (India) چین (China) و آفریقای جنوبی (South Africa) تشکیل شده است، مشابه همه پیمانها و ائتلافهای اقتصادی، بریکس (BRICS) نیز واجد سیاستهای خاص خود در حوزه تجارت، سرمایهگذاری، شرکتهای خرد، کوچک و متوسط، تأمین مالی، تغییرات اقلیمی، انرژی، توسعه زیرساخت، امنیت غذایی و در نهایت توسعه انسانی است. اوایل سالجاری میلادی، ایران نیز به این گروه پیوست.